Mobile menu

Antalya Kepez'de 8 Piyon Turnuvası Tamamlandı

kuvuk
Kepez İlçe Kaymakamlığı, Kepez Belediyesi, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Satranç İl Temsilciği işbirliği ile Kepez'deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "8 Piyon Satranç Turnuvası" Kepez Belediye Spor Salonu'nda 27-28 Mart 2013 tarihlerinde tamamlandı.

Afacanlar 69, minikler 157, küçükler 100 yıldızlar 70 ve gençler 65 olmak üzere toplam 461 öğrencinin katıldığı "8 Piyon Satranç Turnuvası"nın açılışına, Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve okulların idarecileri katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Kepez İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, ilçede bir çok kültür ve sanat etkinliği tertipleyen Kepez Belediyesi'nin gençler arasında da dostluk ve paylaşım unsurlarını öne çıkaran çok sayıda sportif faaliyetlere imza attığını söyledi. Mehmet Ali Özyiğit, zihnin strateji ve mücadele kavramlarıyla birlikte hareket etmesini sağlayan satranç ile gençlerin daha başarılı ve azimli bireyler olacağına inandığını söyledi.

resim1

Kepez Spor Salonu'nda iki gün süren turnuvanın ödül töreninde öğrencileri yalnız bırakmayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, satrancın zamanın önemini en iyi şekilde vurgulayan ve zamanı kullanma becerisini artıran bir oyun olduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda düzenledikleri basketbol, futbol ve voleybol turnuvaları ile yüzlerce genci sevgi ve dostluk etrafında topladıklarını ifade eden Tütüncü, öğrencileri şimdi de satranç turnuvası ile farklı bir spor alanında buluşturduklarını kaydetti. Oyuncuların bir hedef içinde hareket ettiği, plan ve taktik geliştirdiği satrancı gençler arasında yaymak istediklerini dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, gerçekleştirdikleri satranç turnuvası ile Antalya'da bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Tütüncü, ilerleyen yıllarda düzenledikleri satranç turnuvasını önce il düzeyine, sonrasında ise ulusal ve uluslarara sı düzeye taşımak istediklerini bildirdi.

resim2

Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin, yaşamla arasında doğrudan bir bağlantı olan satrancın gençlerin gelişiminde büyük önem taşıdığını ifade etti. Şahin zihnin ve kişiliğin gelişiminde büyük önem taşıyan satrancı daha yaygın hale getirmek istediklerini, Kepez Belediyesi öncülüğünde bunun da ilk adımını attıklarını söyledi.

Antalya Satranç İl Temsilcisi Mustafa Şahin, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay tarafından hazırlatılan teşekkür plaketini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye takdim etti.

resim3

resim4

Kepez Belediyesi tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen "8 Piyon Satranç Turnuvası" Kepez Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Turnuva sonunda, Nevzat Saygan Levent Saygan Anadolu Lisesi (Gençler), Mobil Ortaokulu (Yıldızlar), Fikret Haluk Saraçoğlu Ortaokulu (Küçükler), Aslanlar İlköğretim Okulu (Minikler) ve Baraj İlkokulu (Afacanlar), kategorilerinde birinci oldular.



8 Piyon Satranç Turnuvası'nda kategorilerinde ilk dört dereceye girenler şu isimlerden oluştu.

AFACANLAR 2006-2005
1. Talha Adnan Selen
2. Meriç Şükrü Karaer
3. Ayşenur Aslan
4. Hamza Önez
MİNİKLER 2004-2003
1. Muharrem Sefa Altay
2. Okan Yıldırım
3. Civan Amed Kaya
4. Zeynep Rumeysa Tosun

KÜÇÜKLER 2002-2001
1. Dinçer Taşdöğen
2. Furkan Çetin
3. Sabri Çetin
4. Fatih Akın

YILDIZLAR 2000-1999
1. Mehmet Kangal
2. İzzet Muhammet Sezer
3. Mazlum İğın
4. Enes Murat Diri

GENÇLER 1998-1997-1996-1995
1. Ahmet Değirmenci
2. Mustafa Muhammet Tozlu
3. Ramazan Cabadak
4. Demir Ferhat