Mobile menu

Adana Satranç Ailesi Toplandı

kuck

"Adana ve Satranç" başlığı altındaki tüm görüş ve önerilerin paylaşılması ve Satranç İl Düzenleme Kurulu'na kulüpler arasından üye seçilmesi amacıyla, 21 Mart 2013 tarihinde 5 Ocak Satranç Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Satranç Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, satranca gönül ve emek veren tüm değerli kulüp temsilcilerini bir arada görmenin büyük bir mutluluk olduğunu, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE)'nun "Biz Bir Aileyiz!" (Gens una sumus) söyleminin bugün Adana'da artık ete kemiğe bürünmüş olduğunu, satrancın Adana'da hak ettiği ilgiyi yeniden görmesi için birlik ve beraberlik içerisinde başta il temsilciliği olmak üzere, satranç ailesinin tüm fertlerinin özveriyle çalışacağına gönülden inandığını ifade etmiştir.

1

Adana Satranç Spor Kulübü adına söz alan Ahmet Büyükpolat ise, kendi il temsilciği döneminde Adana'da satrancın gelişmesine önemli katkılarda bulunulduğunu ve yeni il temsilcisinin bu çıtayı daha da yükseklere taşıyacağına inandığını, bu uğurda gereken her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Ares Satranç Spor Kulübü'nü temsilen söz alan İlham Şahverdi Güleç ise, satranç camiasında artık farklı bakış açılarına gereksinim olduğunu, ufku geniş ve atılım yapmaya müsait projelerin hayata geçirilme zamanının geldiğini belirtti.

Hamle Satranç Spor Kulübü adına söz alan Cemil Sabahi ise, önceki dönemlerde satranç yönetiminde hatalı uygulamalar ile karşı karşıya kalındığını, bu hataların düzeltilmesinin satrancın gelişmesinde önemli katkılar sağlayacağına işaret etti.

Truva Satranç Spor Kulübü temsilcisi Menderes Çoban ise, Adana'nın Türkiye'nin bir satranç merkezi haline geleceğini, bu konuda özveriyle çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Dahi Satranç Spor Kulübü temsicileri Amir Akdağ ve Zafer Gücin ise, Adana'nın bir Uluslararası Büyük Usta (Grand Master - GM) unvanlı sporcuya sahip olduğunu, Adana'da yıl boyunca her ay düzenli olarak bir turnuva gerçekleştirilmesinin satranç camiasının dayanışmasını artıracağına inandıklarını ifade etti.

Kozan Yıldırım Satranç Kulübü temsilcisi Halil Akyürek ise, Adana'da yeniden hayat bulan bu satranç coşkusuna kendilerinin de ortak olduklarını ve satranç gelişiminin ilçelerden de desteklenmesinin nitelikli büyüme sağlayacağına dikkat çekti.

Toplantının sonunda, birlik ve beraberlik mesajları veren tüm kulüp temsilcileri Menderes Çoban ve Ahmet Büyükpolat'ın Satranç Adana İl Düzenleme Kurulu'na üye olarak seçilmelerine oybirliğiyle karar verdi.

Satranç Adana İl Hakem Kurulu'nda görevli Yaşar Güngör ve Bekir Değer'in de katkıda bulunduğu toplantıya hakemler Beycan Örgen ve önceki il temsilcilerimizden Erkan Bayrak da görüş ve önerileriyle renk kattı.

Gerçekleşen toplantı sonucunda Adana Satranç İl Düzenleme Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu;

Mustafa Lavkor - Spor İl Müdürü
Veysel Tuncil - Satranç Adana İl Temsilcisi
Menderes Çoban - Truva Satranç Spor Kulübü Temsilcisi
Ahmet Büyükpolat - Adana Satranç Spor Kulübü Temsilcisi

Fotoğraflar için