Mobile menu

Fatsa'da Mevlana Haftası Satranç Turnuvası


CIMG2045

Mevlana Haftası Satranç Turnuvası 23 bayan ve174 erkek sporcunun katılımıyla Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında düzenlendi.

Müsabaka sonunda gruplarında ilk dört dereceye giren sporculara madalya, sürpriz hediyeler satranç takımı ve grup birincilerine çeyrek altın vb. hediyeler verildi.

CIMG2086

Turnuvanın ödül töreninde Satranç İl Temsilcisi Önder Zafer Fazla yaptığı konuşmada "İşleyen demir pas tutmayacağı gibi düşünce sporu olan satrancı oynayan sporcunun da beyni pas tutmaz ve devamlı zinde kalır. Satranç bize bir kötü hamlenin kırk iyi hamleyi boşa çıkaracağını göstermektedir. Gerçek hayatta sadece bu durumun bile bize vereceği birçok ders ve fayda vardır." dedi.

CIMG2122

Fatsa kaymakamı Bekir Atmaca ise organizasyonun çok iyi hazırlanmış bir organizasyon olduğunu,  ilçede bu tür etkinliklerin çoğalmasına destek olacaklarını belirtmiştir. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise kültür sarayının ilçe için önemini vurgulayarak, satrancın spor olmakla birlikte bir kültür etkinliği olduğunu ve bu kültür sporunun burada yapılmasından duyduğu mutluluğu belirtmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı ise okullarda seçmeli ders olarak okutulan satrancın öneminden bahsetmiştir.

IMG 0061

Dereceye Giren Sporcular

 İlkokul 1-4. sınıflar kategorisinde 1. Kerem YATAĞAN, 2. Özgür Efe KEŞAP 3. Yunus VERİM

Ortaokul 5-8. Sınıflar kategorisinde 1. Recep Ali Benan AĞCA, 2. Baran KARBUZ, 3. Levent Burak İYİGÜN

 Liseler kategorisinde 1. Mustafa ÇUBUK, 2. Erdinç HASTEN 3. Murat ARSLAN

Genel Kategori(18 yaş üzeri) 1. Osman ÜNAL 2.Yılmaz KARACA 3. Çağlar Özlü

New CIMG2112