Mobile menu

Konya'da 19 Mayıs Gençlik Kupası

zaz f5cKonya'nın yaşam ve eğlence merkezi Kulesite'de 18-20 Mayıs tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel "19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası" finali büyük heyecana sahne oldu. Kulesite tarafından bu yıl üçüncüsü yapılan ve geleneksel hale gelen "19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası"nda 10-14-18 yaş gruplarındaki toplam 180 genç kazanmak için mücadele etti. 18 Mayıs 2012 tarihinde başlayan ve 180 gencin kıyasıya yarıştığı "19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası"na katılan bütün katılımcılara madalya ve katılım belgesi verildi. Mücadele sonunda dereceye girenlere ise kupa ve Kulesite mağazalarından sürpriz hediyeler armağan edildi.

Kulesite ve Türkiye Satranç Federasyonu Konya İl Temsilciliği ile birlikte düzenlenen turnuvanın finali 20 Mayıs 2012 tarihinde yapıldı. Satranç turnuvası finalinden sonra gerçekleşen kupa töreninde, kazananlara ödüllerini Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selman Türker ve Türkiye satranç Federasyonu Konya İl Temsilcisi Hasan Güven teslim etti. 19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası'nı Konya Valiliği ile Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekledi. Kulesite sponsorluğunda düzenlenen turnuvada Konya Milli Eğitim Müdürlüğü ise Konya genelindeki tüm okullarda turnuvanın duyurusunu yaptı. 18 Mayıs tarihinde başlayan turnuva gençler tarafından büyük ilgi gördü.

Kulesite Alışveriş ve Eğlence Merkezi Müdürü Mustafa Totan, "Gençlerimiz için faydalı olan satranç turnuvasının bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Her yıl düzenlediğimiz satranç turnuvasına olan ilginin giderek artması bizi umutlandırıyor. Bu yılki turnuvada da gençler hem eğlendiler, hem de çekişmeli dakikalar yaşadılar. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz" dedi. 19 Mayıs Gençlik Kupası Satranç Turnuvası'nda dereceye girenler şöyle: 1. Hasan Bahadır Arslan Zeynep Sude Çiğiltepe 2. Zübeyr Zorbey Kuru Halenur Mart 3. Ali Umut Zeybek Melike Özen 14 Yaş 1. Bünyamin Sezer Merve Şevik 2. Murat İncesu Asiye Özlem Öztürk 3. Ömer Süleyman Çelik Hale Tırkz 18 Yaş 1. Selman Özel Leyla Aydın 2. Mücahit Yenil Kısmet Acun 3. Fatih Çelikel Döne Acun.