Mobile menu

İstanbul'da İşitme Engelliler Yardımcı Antrenör Kursu

28-30 Mayıs 2007 tarihlerinde Silivri'de gerçekleşen İşitme Engelliler Yardımcı Antrenörlük Kursu sona erdi.

Başarı ile tamamlanan bu organizasyon ile ilgili basında yer alan haberler aşağıda bulunmaktadır.

SATRANÇ FEDERASYONU’NDAN BAŞKAN TURAN’A PLAKET
Silivri Belediyesi’nin sponsorluğunda Silivri Park Hotel’de, İşitme Engellilere Eğitim Semineri veren, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği’nden, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a, satranca katkılarından dolayı plaket verildi.

SİLİVRİ’DE SICAK İLGİ
Silivri’de Satranç Antrenörlüğü Eğitim Semineri için bulunan İl Temsilcisi, Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi, Ulusal Hakem, Dünya Satranç Federasyonu Okulda Satranç Türkiye Delegesi ve Satranç Öğretmeni gibi bir çok vasfa sahip Simten Kamber, Silivri’deki sıcaklıktan son derece memnun olduğunu dile getirirken, “Adeta evimizde gibiyiz. Bu duyguyu hissetmek çok güzel ” dedi. İl Temsilcisi Kamber “ Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın büyük destekleri ile Silivri’de çok kısa sürede Satranç güzel noktalara geldi. Öğretmen arkadaşımız Erdoğan Duman’ın da çalışmaları, Satranç’a büyük katkı sağladı. Ben şahsım adıma, Satranç Federasyonu adına ve İşitme Engelli kardeşlerim adına Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a sonsuz saygılarımı sunuyorum” dedi. 

İŞİTME ENGELLİLERİN GÜLEN YÜZÜ BAŞKAN TURAN’I MEMNUN ETTİ
Park Hotel’de Eğitim Semineri için bulunan,  birbirinden sıcak 23 tane İşitme Engelli Satranç Antrenör Adayı, Başkan Hüseyin Turan’ı makamında ziyaretleri sırasında, tercümanları aracığı ile teşekkürlerini sundular. Satranç Antrenör Adayları “Genç ve dinamik bir Belediye Başkanı ile tanışmanın gururunu yaşadık. Silivri’de hiç yabancılık çekmedik. Sayın Başkan size minnettarız” derken Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “ Sizlerin gülen yüzü bizlerin moral kaynağı oldu. Her zaman yanınızdayız. Satranç sporunu Okullara yaymak adına çalışmalarımız var” derken, tercüman aracığı ile İşitme Engellilerle sohbet etti.

BAŞKAN TURAN’DAN PASTA SÜPRİZİ
Eğitim Semineri için, Silivri Belediyesi’nin konuğu olarak, Park Hotel’de bulunan İşitme Engellilere mükemmel ev sahipliği yapan Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, evlilik yıldönümlerini kutlayan çifte yolladığı pasta ile büyük takdir kazandı.

KAMBER’DEN BAŞKAN TURAN’A PLAKET VE ROZET
Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Simten Kamber, Satranç Sporuna Katkıları nedeni ile Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a plaket takdim ederken ayrıca Satranç Federasyonu özel rozetini de Başkan Turan’a günün anısına hediye etti. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ile hatıra fotoğrafı çektiren Satranç İl Temsilcisi ve İşitme Engelliler, teşekkürlerini sunarak Silivri’den ayrıldılar. 

 

 

ÖNCEKİ HABERLER

Türkiye’ de ilk defa İstanbul İl Temsilciliği tarafından Silivri Park Otel’de İşitme Engelliler Yardımcı Antrenör kursu açılmıştır. Kurs 26 Mayıs 2007 tarihinde başlamış ve İstanbul il Temsilcisi Simten Kamber tarafından eğitim verilmektedir. Üç günlük bir eğitimin ardından sınava tabi tutulacak olan antrenör adaylarımızdan başarılı olanlar yardımcı antrenör belgesi alacaklardır.

İşitme Engelliler için hazırlanmış olan satranç derslerini www.istanbul.tsf.org.tr adresinden takip edebilirsiniz. Derslere ulaşmak için www.istanbul.tsf.org.tr/video adresine tıklayınız.