Mobile menu

Erzurum'da 23 Nisan İlköğretimler Arası Turnuva Tamamlandı

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlenen ilköğretim öğrencileri arası bireysel satranç turnuvası 14-15 Nisan tarihleri arasında Özel Güneş İlköğretim Okulu salonunda başladı. Son yıllarda özel sektörün satranç camiasını destelemek amacıyla sponsor olmasına bir yenisi daha eklendi. Özel Güneş İlköğretim Okulu, İlköğretim öğrencileri arası satranç turnuvasının sponsorluğunu üstlendi. 7 tur İsviçre sistemine göre yapılan turnuva, 14 Nisan günü saat 09:00'da başladı. 83 öğrencinin katıldığı turnuvada  birinciliği 7 puanla Polis Amca İlköğretim Okulu'ndan Meriç Berk BEDER, ikinciliği 6 puanla Halit Paşa İlköğretim Okulu'ndan Hasan GÜNEŞ ve üçüncülüğü de yine aynı okuldan Ömer Faruk TOPRAK aldı. Dereceye giren sporculara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından madalya verildi. Özel Güneş İlköğretim Okulu da birinciye Özel Güneş İlköğretim okulu da birinciye 100 YTL, ikinciye 75 YTL ve üçüncüye de 50 YTL para ödülü ve her birine duvar saati hediye verdi. 


21-22 Nisan tarihler arasında da yıldızlararası Satranç turnuvası düzenlendi. Yıldızlararası turnuvada yine Özel Güneş İlköğretim Okulu salonunda yapıldı. 7 Tur İSVİÇRE sistemine göre yapılan turnuvada birinciliği  7 puanla Şair Nef'i İlköğretim Okulu'ndan Muhammet Enes AKYOL aldı. İkinciliği 6 puanla Mecidiye İlköğretim Okulu'ndan İkram YILDIRIM  aldı. Üçüncülüğü de yine 6 puanla Maksut Efendi İlköğretim Okulu'ndan Uğur SÖNMEZ adlı sporcular aldı. 

 
Kulüpler Arası Satranç Turnuvasının 2. Turu Sona Erdi...

Kulüplerarası satranç turnuvasının 2. Turu yeni açılan Satranç Eğitim Merkezimizde 15 Nisan Pazar günü saat 09:00'da başladı. 2. turun ilk karşılaşmasında DSİ Spor Kulübü ile Hınıs Filiz Spor Kulübü 4'er puanla berabere kaldılar. Eğitim Gücü Spor Kulübü 5,5 puan, Gençlik Spor Kulübü de 2,5 puan aldı. 2.tur ikinci karşılaşmalarında ise yine DSİ Spor Kulübü ile Hınıs Filiz Spor Kulübü 4'er puanla berabere bitirdiler Gençlik Spor Kulübü ile Eğitim Gücü karşılaşmasında ise Gençlik Spor Kulübü 4,5 puan, Eğitim Gücü Spor Kulübü de 3,5 puan aldı.