Mobile menu

FEDERASYON

Türkiye Kulüpler Şampiyonası Ara Transferi Hakkında

DuyuruTürkiye Kulüpler Şampiyonası Final Yarışmasına katılma hakkı eden kulüpler yarışma yönergesinde belirtilen tarihler arasında ara transfer yapabileceklerdir. Bu uygulama esnasında  devamı bölümünde belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekecektir.
A.    Ara transfer ifadesi ile belirtilen maddeye göre, 2010-2011 Türkiye Kulüpler Şampiyonası için İl Yöre yarışmaları öncesinde verilen ana listelere, Final yarışmasına hak kazanması durumunda takımın en fazla iki (2) sporcuyu ana listesine ilave/değiştirme hakkı verilmesidir. Ara transfer yapılacak sporculardan bir (1) tanesi yabancı sporcu olabilir.
B.    Ara transferi yapılacak olan yabancı sporcu için, yarışma yönergesinde belirtilen 2.L maddesine göre; Bir takımın ana listelerinde en çok dört yabancı uyruklu sporcu yer alabilir, bir turda en çok iki yabancı sporcu oynayabilir. Genel veya kategori masalarında yabancı sporcu oynatılmak istenirse bu sporcuların, GM, IM, WGM, WIM unvanlı sporcular olması zorunludur.
C.    Bu işlem 30 Mayıs – 3 Haziran 2011 (Saat 17.00) tarihleri arasında geçerli olacaktır. Yapılacak ara transfer isteği Federasyon merkezine yapılacak olup, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine yönerge takvimi uyarınca gönderilecektir.
D.    Ara transfer yapılacak sporcu aynı dönem içerisinde başka bir kulübün ana listesinde yer almamış olacaktır.
E.    Bireysel lisansa sahip bir sporcu, ara transfer yapılmak istendiğinde önce Kulüp Tescil Belgesi düzenlenerek o kulübün sporcusu olarak Lisans Bilgi Sisteminde görünmesi sağlanacaktır.
F.    Bu konular dışında, Türkiye Satranç Federasyonu mevzuat ve yönetmeliklerinde geçen “ Sporcu Lisans,Tescil,Vize,Transfer Talimatı ” geçerliliğini korumaktadır.