Mobile menu

Makaleler

Olimpiyatın Ardından - Yeni Normlar!

militakim27 Ağustos – 10 Eylül 2012 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 40. Dünya Satranç Olimpiyatları'na Milli Takım olarak genel kategoride 3 takım, kadın kategorisinde 3 takım olmak üzere toplamda 6 takımla mücadele ettik. Dünya Satranç Olimpiyatı'nın ardından Milli Takımlarımızın bireysel norm kazanımları aşağıdadır;

FM Batuhan Daştan(Turkey2016, Yaş 15) : 20 maçlık GM(Grand Master-Büyükusta) ve 20 maçlık IM(International Master-Uluslararası Usta) normu aldı. Böylece IM normalarını tamamlayan sporcumuz IM unvanı için 2400 Elo puanına ulaşmasını beklerken Türkiye'nin en genç GM normu alan sporcusu olarak da Türkiye Satranç Tarihinde yerini aldı.

FM Vahap Şanal(Turkey2016, Yaş 14) : 20 maçlık IM(International Master-Uluslararası Usta) normu aldı. Böylece IM normalarını tamamlayan sporcumuzun IM unvanı için 2400 Elo puanına ulaşması gerekiyor.

WGM Betül Cemre Yıldız(Turkey, Yaş 23) : 13 maçlık IM(International Master-Uluslararası Usta) normu aldı. Sporcumuzun IM unvanı için bir IM normuna daha ihtiyacı var.

WCM Selen Sop(Turkey2016, Yaş 18) : 20 maçlık ilk WIM(Woman International Master-Kadın Uluslararası Usta) normu aldı. Sporcumuzun WIM unvanı için bir WIM normuna daha ihtiyacı var.