Mobile menu

Makaleler

Olimpiyatta İki Gümüş, Bir Bronz Madalya Kazandık

20120910 olympiad125 new40. Satranç Olimpiyatı'nın son turu son derece çekişmeli maçlara sahne oldu. Genel kategoride A milli takımımız Finlandiya karşısında tüm maçlarında galip gelerek 4-0 gibi net bir skorla kazandı. Kadınlar kategorisinde ise A milli takımımız Slovakya ile karşılaştı. WGM Betül Cemre Yıldız yine formundaydı ve 2. masada rakibi WGM Regina Pokorna'yı çok güzel bir oyunla yendi.

3. ve 4. masada WCM Emel Kaya ve WCM Kardelen Cemhan kendilerinden yüksek reytingli rakipleri karşısında oyunlarını kaybedince 2-1 geriye düştük. Kalan son karşılaşmada WGM Kübra Öztürk 1. masada tecrübeli rakibi WGM Zuzana Burosova karşısında oyunu epey zorladı fakat çabaları kazanmaya yetmedi ve takım maçını 2,5-1,5 kaybettik.

Genel kategoride 2016 takımımız Avusturya karşısında çıktı. IM Burak Fırat gününde değildi ve güçlü rakibi GM Markus Ragger'e karşı kaybetti. Genç yeteneğimiz CM Batuhan Muhammed Daştan tecrübeli rakibi GM David Shengelia karşısında çok agresif bir oyunla kazandı ve geleceğinin ne kadar parlak olduğunu tekrar gösterdi. 2. ve 4. masalarda FM Cemil Can Ali Marandi ve CM Cankut Emiroğlu rakipleriyle berabere kalınca maç skoru 2-2 oldu.Kadınlar kategorisinde ise 2016 takımımız bir satranç ekolü olan Vietnam ile karşılaştı. Maçı 4-0 kaybettik.

Kadınlar kategorisinde 2023 takımımız komşumuz Irak karşısında çok iyi oynadı ve aldığı 3 galibiyetle maçı 3-1 kazandı. Günün yıldızları 2. masada Çiğdem Onur, 3. masada Sude Hereklioğlu ve 4. masada Duru Okuyaz oldu. 1. masa oyuncumuz WCM Çağıl Irmak Arda'nın şansı ise bugün yaver gitmedi. Son olarak genel kategoride minik devlerimiz Nambiya karşısında 4-0 kaybetti.

Bu sonuçlarla genel kategoride A milli takımımız 42. sırada, 2016 milli takımımız 48. sırada ve 2023 takımımız ise 151. sırada yer aldı. Kadınlar kategorisinde ise A milli takımımız turnuvayı 42. sırada, 2016 takımımız 59. sırada ve son olarak da minik kızlarımız yani 2023 takımımız 95. sırada tamamladı.

Kazandığımız madalyalar;

Genel kategoride yarışan Türkiye 2016 takımımız C kategorisinde ikinci, kadınlar kategorisinde Türkiye 2016 takımımız D kategorisinde ikinci, kadınlar kategorisi bireysel masa derecelerinde ise sporcumuz Betül Cemre Yıldız ikinci masalarda üçüncülük elde etmiştir.