Mobile menu

Dünya Hızlı Satranç Turnuvası Sona Erdi

warsaw20212021 Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası sona erdi. Genel kategoride Özbek sporcu Nodirbek Abdusattorov sürpriz bir şekilde şampiyon oldu, kadınlar kategorisinde ise Rus sporcu Alexandra Kosteniuk şampiyon olmayı başardı. Genel kategoride yarışan sporcumuz GM Vahap Şanal 7 puan, kadınlar kategorisinde yarışan IM Ekaterina Atalık ise 6,5 puan ile turnuvayı noktaladı.

Şampiyonaya genç sporcu Nodirbek Abdusattorov adeta damgasını vurdu. 3. turda Fabiano Caruana’ya karşı galip gelerek turnuvada dikkatleri üzerine çeken genç sporcu, son güne lider olarak giren Magnus Carlsen’e karşı da 10. turda galip gelmeyi başararak liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonanın son turlarında ise zirve el değiştirmezken 13 turun sonunda 9,5 puana sahip Abdusattorov, Nepomniachtchi, Carlsen ve Caruana liderliği paylaştı.

Şampiyonayı ilk iki sırada bitiren Abdusattorov ile Nepomniachtchi arasında oynanan eşitlik bozma maçları sonucunda ise Abdusattorov şampiyon olan taraf oldu. Böylelikle genç sporcu en genç Hızlı Satranç Şampiyonu unvanını da ele geçirmiş oldu. Kadınlar kategorisinde ise ilk 6 maçını kazanan Alexandra Kosteniuk adeta şampiyonada kimseye şans vermeyerek 9 puan ile şampiyon olmayı başardı.

Sporcularımıza baktığımızda ise genel kategoride yarışan Vahap Şanal, şampiyonaya istediği gibi bir başlangıçyapmasa da sonrasında üst üste aldığı 4 galibiyet ile üst masalara tekrardan yükseldi. Özellikle 6. turda Hintli Pentala Harikrishna karşısında siyah taşlar ile ders niteliğinde bir oyunsonu sergileyen sporcumuz kuvvetli rakibini mağlup etmeyi başardı. Turnuvanın son turuna kadar üst masalarda mücadelesini sürdüren büyükustamız şampiyonayı 7 puan ile tamamladı. Kadınlar kategorisinde yarışan Ekaterina Atalık ise ilk 2 turdan beraberlikle ayrıldı daha sonra 2 tur üst üste kazanarak üst masalara çıktı. Şampiyonanın sonlarına doğru istediği sonuçları alamayan Atalık, son turdan galibiyet ile ayrıldı ve şampiyonayı 6,5 puan ile noktaladı.

Şampiyonada mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyoruz.

adsz tasarm 41

 

Chess-results : http://chess-results.com/tnr600852.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30

Resmi Site : https://worldrapidandblitz.fide.com/

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-blitz-championship-2021/1/1/1