Mobile menu

Gaziantep Çocuk Hakları Ve Sosyal Uyum Turnuvası

dsc 0193Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gaziantep Gençlik Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Gaziantep Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürlüğünde 4-5 Haziran 2016 tarihinde Çocuk Hakları ve Sosyal Uyum Satranç Turnuvası düzenlendi. Turnuva, 180 Türk, 41 Suriyeli olmak üzere toplam 221 çocuğun katılımıyla gerçekleşti.

Türk ve Suriyeli çocukların sosyal uyum ve adaptasyonunu sağlamak ve çocuk hakları hakkında farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen Turnuva, Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyesi çocuklar, ASP Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce, Birim Sorumlusu Mustafa Bilir, Asp İl Müdürü İsmet Zor, ASP il Müdürlüğü yetkilileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri, Türk ve Suriyeli çocuklar ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Turnuvanın ödül töreni programı 10 Haziran 2016 saat 14.00'te Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda, il yöneticilerinin de katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek. Düzenlenecek törende çocuk hakları ve komitelerin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapılacak, aynı zamanda çocuklar tarafından hazırlanan kısa bir tiyatro gösterimi de düzenlenecek. Turnuvaya katılan tüm çocuklara kayıt esnasında çocuk hakları temalı tişörtler dağıtılmış olup, turnuvanın ödül töreninde ise satranç takımları dağıtılacak ve dereceye giren çocuklara başarı belgesi, kupa/madalya takdimi yapılacak.

20160605 124657

dsc 0209

dsc 0193