Mobile menu

Silifke Yaş Grupları Turnuvası Sona Erdi

Silifke Belediyesi Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu  İlçe Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen yaş grupları satranç turnuvası sona erdi. Yapılan karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından verildi.


 
Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi ve Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Coşkun, “Düzenlemiş olduğumuz bu turnuvaya ilk kez UKd li Silifkeli sporcular katıldılar. Böylece katılan diğer Ukd siz sporcular da ulusal listede yer alma hakkı kazanacaklar. Bu turnuvaya giren sporculardan 8’i Antalya’da yapılacak olan Türkiye yaş grupları satranç turnuvasına katılacaklardır. 8 kategoride yapılan turnuvaya 85 sporcu katıldı. Turnuva sonunda  8 yaş grubunda Gökhan Taş, Doğukan Güney, Furkan Sevencan, Berk Çelik , Ataberk Yüksel; 10 yaş altı grubunda Murat Selçuk Çakır, Alaaddin Turan, Furkan Soylu, Mert Gür, Mehmet Özkapu; 12 yaş altı bayanlarda Büşra Sevgi Kunt, Nefise Çakır, Gülsüm Gözde Metin, Firdevs Öz, Durdu Korkmaz; 12 yaş altı baylarda Yiğitcan Keseroğlu, İlyas Ersel Arslan, Alihan Berk Şahin, Salih Göktuğ Şahin, Mehmet Berk Yayan; 14 yaş altı grubunda Furkan Öğütlü, Oğuzcan Canbey, Niyazi Nurca, Yaşar Kır, Yiğit Gür; 18 yaş altı grubunda Ali Acar, Aziz Ayna, Ali İbiş, Baki Durak, Hakkı Ömür Uysal dereceye girdiler” dedi.

Silifke Belediyesi Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, “İlçemizde yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin boş zamanlarını kitap okuyarak, resim yaparak, satranç öğrenmelerine olanak sağlamak amacıyla hizmete açtığımız bu merkezimizin üye sayısı 500’ü aşmıştır. Bilgisayarlarımızdan veya internetten ders amaçlı yararlanmak isteyen öğrencilerimize de hizmet verdiğimiz bu merkezimizde düzenlenen satranç turnuvalarına her geçen gün katılım artmaktadır. Ben burada turnuvaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Silifke belediyesi olarak düzenleyeceğimiz satranç turnuvaları ile siz değerli gençlerimizi geleceğin satranç şampiyonları hedefine ulaştırmayı düşünüyoruz. TSF İlçe Temsilciliğimize ve Merkez Müdürlüğümüz çalışanlarına teşekkür ediyorum. Dereceye giren veya giremeyen tüm satranç sporcularımızı gönülden kutluyorum” diye konuştu.