Mobile menu

Çan'da Okullararası Takım Turnuvası Sona Erdi

Çanakkalenin Çan İlçesinde  Kale Gençlik ve Spor Kulübü ile Çan Modern Fen Dershanesi tarafından düzenlenen Okullararası Satranç Takım Turnuvası sona erdi.

Şahin Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen turnuva ile gelişen ve popüler hale gelen satranç sporunun geniş kitlelere yayılmasında basamak olmak, Çan’da satranç sporunun tanınmasını ve gelişmesini sağlamak, Genç satranççılara satranç sporunda önderlik yaparak yarışma ruhu içerisinde birlikte olmanın gururu ve sevincini yaşatmayı amaçladıklarını ve bunu da başardıklarını kaydeden Kale Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Remziye Özçelik, turnuva ile Türk Satrancına 100 lisanlı sporcu daha kazandırdıklarını, İlçedeki lisanslı sporcu sayısının 200’ü aştığını, Türk Satrancının gelişmesine katkıda bulunabilmek için başarılı organizasyonlarla çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Başarıyla gerçekleştirilen turnuvaya Çan’daki ilköğretim okulları ve liselerden toplam 16 okul ve ilköğretim birinci, ilköğretim ikinci kademe ve lise olmak üzere üç kategoride 25 takım ve 148 sporcu katılırken, özellikle ilköğretim kategorilerinde müsabakalar daha çekişmeli geçti.

Liseler Takım Turnuvasında Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi birinciliği, Çan İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinciliği, Çan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncülüğü elde etti. Liseler Takım Turnuvasında en iyi performans gösteren sporcular arasında Uğur Sezer birinci, Gökhan Düven ikinci ve Esen Canal üçüncü olurken, İlköğretim İkinci Kademede Cumhuriyet İlköğretim Okulu birinciliği, Şehit Engin Eker İlköğretim Okulu ikinciliği ve Terzialan İlköğretim Okulu üçüncülüğü kazandı. İlköğretim İkinci Kademe Takım Turnuvasında en iyi performans gösteren sporcular arasında Halil Kürşat Akçalı birinciliği, Sevban Baygün ikinciliği ve Yağmur Dal üçüncülüğü elde ederken, İlköğretim Birinci Kademede 75.Yıl Murat Köse İlköğretim Okulu birinci, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ikinci ve Terzialan İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

İlköğretim İkinci Kademe Takım Turnuvasında en iyi performans gösteren sporcular olarak Mert Anıl Dal, Hasan Bandırmalı ve Enes Esen sıralanırken, En İyi Takım Kaptanı: Atakan Özcan, En Başarılı Performans Gösteren Bayan Oyuncu: Elif Sena Özçelik, Centilmenlik Madalyasını hak eden okul ise Çan İstiklal İlköğretim Okulu olarak belirlendi.

Öte yandan, turnuvayı tamamlayan okullar arasından yapılan çekiliş sonucunda Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Projeksiyon Cihazı kazandı.