Mobile menu

Gaziantep Şehitkamil'de Satranç Şöleni

 

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin satranca desteği sürüyor. Üç yıldır düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı turnuvası 28-29 Ekim tarihlerinde 720 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. 28 Ekim’de yapılan açılış törenine. Turnuva ile ilgili detaylara ve turnuvanın sonuçlarına haberin devamından ulaşabilirsiniz.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Web Sitesi      Turnuva Afişi     Gaziantep İl Temsilciliği Web Sitesi

Fotoğraf Galerisi(TSF)

 

 

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Turnuvası Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlendi. Bu büyük spor ve kültür yuvası satranca ev sahipliği yaptı.

 

Sol: Sağlık Yürüyüşü Protokolü Sağ: Çeşitli okullardan gelen öğrenciler ellerinde Türkiye bayraklarıyla İstiklal Marşı okunurken görülüyor

Turnuvadan önce Herkes İçin Spor Federasyonu’nun düzenlediği “Sağlık Yürüyüşü” Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda başladı. Sabah saat 10.00’de Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Göksel Arsoy’un konuşmasıyla başlayan yürüyüş sırasında vatandaşlara tişört ve şapka da dağıtıldı. Asbaşkan Tahsin Aktar ve Başkanvekili Murat Kul da katıldı.

                      

Sol: Gaziantep'in ilk satranç hakemi ve şu anda Milli Eğitim Bakanılığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı Şube Müdür Nahit Özdede, Şehitkamil Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Ekinci ile konuşuyor. Yanlarında ise Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekili Başkanvekili Murat Kul, Asbaşkan Tahsin Aktar ve eşi Elif Aktar görülüyor. Sağ: Sağlık Yürüyüşü'nde elindeki bayrağı dalgalandıran küçük bir çocuk görülüyor.

27 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de başlayan açılış töreninde ise turnuva salonunda yapılan açılış törenine Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, TSF Başkanvekili Murat Kul ve Asbaşkan Tahsin Aktar hazır bulundular.

 

Protokol Konuşmaları'ndan görüntüler. Solda Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı konuşurken sağda ise Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı törenin son konuşmasını yapıyor. Solda görünen Şehitkamil Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Ekinci de turnuvanın perde arkasındaki kahramanı.

Açılıştaki protokol konuşmalarından bazı bölümler şöyle;

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı konuşmasında çocukların okullarda mutlaka satranç dersi alması gerektiğini belirtti ve “Satranç, zekayı geliştiren, çocukların bütün derslerinde başarılı olmasını sağlayan bir alan. Bu tür etkinliklerin bütün belediyelere örnek olması gerekir.” diye konuştu. 

Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı ise konuşmasında belediyelerin altyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de önem vermesi gerektiğine dikkat çekti ve “Daha önce dört satranç turnuvası düzenledik. 23 Nisan’da 1050 sporcunun katılımıyla rekor kırdık. Satranca desteğimiz sürecek” dedi.

TSF Başkanvekili Murat Kul da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti ve Şehitkamil Belediyesi’nin ileride daha büyük organizasyonlara imza atacağına inandığını söyledi. Ayrıca Gaziantep’te gelecekte bir satranç eğitim merkezi ve kulüp veya kulüplerin açılacağına inandığını belirtti. Turnuvanın açılışına çok sayıda basın mensubu geldi. Gaziantep’teki birçok yerel televizyon ve gazete turnuvayı haber yaptı.

 

 Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı da çocuklarla satranç oynadılar. Birazdan birbirleryiel oynayacaklar. Çocuklar da onları dikkatle izliyorlar.

 

Törenden iki görüntü daha. Solda, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekili Murat Kul, Metin Özkarslı'ya plaketini takdim ediyor. Solda ise, Gaziantep Valisi ve Şehitkamil Belediye Başkanı nihayet oyuna başlamak için fırsat buldular; ama bu sefer de muhabirler canlı röportajlar için onlara mikrofonları uzattılar.

   

Sol: Çocuklar masa başında Türkiye bayraklarını sallarken görülüyor. Sağ: Vali ve Belediye Başkanı maçlarını bitirdiler ve ellerinde Türk bayrağı bulunan çocuklarla basın mensuplarına son kez poz verdiler.

1 Kasım'da yapılan ödül töreni Atatürk Kültür ve Spor Merkezi Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Şehitkamil Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Özakın, TSF Gaziantep İl Temsilciliği ve sporcular hazır bulundular. Sporculara başarı belgesi, kupa ve madalya verildi.

 

Sol: Ve turnuva başladı....Gaziantep İl Temsilciliği ve Şehitkamil Belediyesi , turunvada İş Bankası'nın yeni lisanslarıyla katılmayı şart koştu. İşte geleceğine hamle yapan küçük bir kız. Sağ: Maçlar bitiyor; ama çocukların satranç aşkı bitmiyor. Salonun hemen dışında çocuklar yeni oyunlara başlamışlar. Tabii ki oynamayanlar oynayanlara hamle öneriyor.

 

Sol: Turnuvada Görme Engelliler için de ayrı bir kategori vardı. Sağ: GAP Görme Engelliler İlköğretim Okulu'ndan üç öğrenci görülüyor. Soldaki Cengiz Bozgeyik ilk kez bir satranç turnuvasında oynadığını söyledi.

Törende Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, satrancı bütün kesimlere yayarak yeni nesillere sevdirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Ödül töreni de 5 Ocak Kamil Ocak Stadyumu'nda yapıldı. Tören de ödül alan sporcular Şehitkamil Belediyesi'nin Başkanı Metin Özkarslı ile görülüyor. Şehitkamil Belediyesi, bu turnuvayı üçüncü kez düzenledi. Gaziantep'in merkez belediyelerinden Şehitkamil'in satranç hamlelerinin büyüyerek devam etmesi dileğiyle...

Kategorilerinde birinci sporcular ise şöyle (Detaylı sonuçlara Gaziantep Satranç İl Temsilciliği sayfasından da ulaşabilirsiniz):

8 Yaş Kızlar: Merve Nur Cengiz

8 Yaş Erkekler: Umut Can Batmaz

10 Yaş Kızlar: Büşra Kerima Koca

10 Yaş Erkekler: Ahmet Turan Ünlü

12 Yaş Kızlar: Zeynep Hançerkıran

12 Yaş Erkekler: Çınar Öztosun

14 Yaş Kızlar: Merve İnce

14 Yaş Erkekler: Lütfullah Uludoğan

16 Yaş Kızlar: Hüsne Şahan

16 Yaş Erkekler: Mehmet Deniz Baloğlu

Büyükler: Fatih Albayrak

Haber :Özgür Akman

Fotoğraflar: Murat Kul,Özgür Akman, Şehitkamil Belediyesi