Mobile menu

Malatya’da Arapgir Satranç Eğitim Merkezi Açıldı!

arsem onunde toplu fotoArapgir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile Malatya’nın Arapgir ilçesinde Arapgir Satranç Eğitim Merkezi açıldı.

Yer temininin Arapgir Belediyesi, satranç malzemelerinin ise Türkiye Satranç Federasyonu tarafından sağlandığı Satranç Merkezi’nin açılışı düzenlenen turnuvayla gerçekleşti.

Açılışa; Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Garnizon Komutanı Fevzi Başyiğit, Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Özdemir, Gençlik ve Spor Arapgir İlçe Müdürü Ergül Bay, TSF Malatya Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, TSF Arapgir İlçe Temsilcisi Abdurrahman Kalkan, hakemler, antrenörler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve sporcu yakınları katıldı.

TSF Arapgir İlçe Temsilcisi Abdurrahman Kalkan ARSEM’in açılış sürecini anlattığı konuşmasında kendilerine destek veren Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a teşekkür etti.

İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Arapgir Belediyesi Başkanı Haluk Cömertoğlu’na yer temini nedeniyle teşekkür ederek, merkezin birçok turnuvaya ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Kaymakam Salih Sak ise satrancın önemini, yararlarını anlatarak ilçede böylesine güzide bir merkezin varlığından onur duyduğunu söyledi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da ARSEM’in açılması talebinin kendisine teklif edilmesinden memnun olduğunu, protokolün imzalanmasından sonra salonun hazır hale getirildiğini söyledi. TSF Arapgir İlçe Temsilcisi, İl Temsilcisi ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a teşekkür eden Cömertoğlu, satranç merkezinden herkesin faydalanacağını belirterek, “Arapgir Belediyesi olarak spora ve sportif faaliyetlere önem veriyoruz” dedi.

Arapgir Satranç Eğitim Merkezi açılışında hazır bulunan öğrencilerle satranç şöleni de yapıldı. Kaymakam, Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, İl Temsilcisi ve İlçe Temsilcisi de öğrencilerle satranç oynadılar. Sporcuların birbirleriyle oynadıkları maçlar da oldukça çetin mücadele içinde geçti.

arsemn acilis kurdales

arapgir kaymakam arsemde cocuklarla satranc oynad

arsem salon

belediye bakan arsemde cocuklarla satranc oynad

arsem onunde toplu foto