Mobile menu

İstanbul Barosu 8. Hamle Sırası Savunmada Satranç Turnuvası

baro4İstanbul Barosu Avukatlarından Av. Tutku Dinçer tarafından organize edilen İstanbul Barosu Geleneksel 8. Hamle Sırası Savunmada Satranç Turnuvası 28-29 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul Barosu Merkezi Binası’nda yapıldı.

Avukat, Stajyer Avukat, Hakim, Savcı, İstanbul Barosu Mensupları ve Hukuk Fakültesi öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olan turnuva, sporcuların centilmence ve çekişmeli mücadelelerine sahne oldu.

Turnuva sonunda İstanbul Barosu üyesi Stajyer Av. Göktuğ Türer 1. olurken, 5 sporcu eş puanla 2. sırayı paylaştı. 

Turnuvayı eşitlik bozma puanı ile İstanbul Barosu üyesi Av. Selim Altınok 2. ve İstanbul Barosu üyesi Av. Canberk Tanman 3. sırada tamamladı. Turnuva 4.sü İstanbul Barosu üyesi Av. Kerim Altınok, turnuva 5.si Hukuk Fakültesi öğrencisi Muhammet Kaya ve turnuva 6.sı İstanbul Barosu üyesi Av. Can Taşçıoğlu oldu. 

Turnuva 3.sü Av. Canberk Tanman’a ödülünü 1985 yılından itibaren İstanbul Barosu Üyesi olan ve Görme Engelliler Satranç Milli Takımı Kaptanlığı görevini de ifa etmiş olan Av. Selim Altınok takdim etti. 

Aynı zamanda turnuva 2.si olan Selim Altınok’a ise ödülünü yine 1985 yılından itibaren İstanbul Barosu Üyesi olan ve Görme Engelliler Satranç Milli Takımı Kaptanlığı görevini de ifa etmiş olan ikiz kardeşi Av. Kerim Altınok takdim etti. Kerim ve Selim Altınok kardeşler, 40 yılı aşkın satranç kariyerlerinde ilk kez birbirlerinden ödül alıp verdikleri için bu kupanın özel bir hatıra olduğunu dile getirdiler. 

Turnuvayı 1. sırada tamamlayan Stj. Av. Göktuğ Türer’e ise ödülünü İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri ve turnuva direktörü Av. Tutku Dinçer takdim etti.

Katılımcılar turnuvadan memnuniyetlerini dile getirirken, 9. Hamle Sırası Savunmada Satranç Turnuvası’nın mümkün olan en kısa sürede yapılmasını talep ettiler.

baro1

Turnuva 3.sü Av. Canberk Tanman

 

baro2

Turnuva 2.si Av. Selim Altınok kupasını ikiz kardeşi Av. Kerim Altınok’tan alıyor.

 

baro3

Turnuva 1.si Stj. Av. Göktuğ Türer’e kupasını İstanbul Barosu Spor ve Spor Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Av. Tutku Dinçer takdim etti. 

 

baro4