Mobile menu

Defne Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası

defne belediyesi ulusal egemenlik ve cocuk bayram satranc turnuvas 4Defne Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği, bu yıl üçüncüsü düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası yoğun katılımla gerçekleşti.

20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında, Harbiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde (HASYAD) gerçekleşen turnuva, 8 yaş ve altı, 10 yaş ve altı, 12 yaş ve altı, Açık olmak üzere 4 kategoriden oluşan 400 katılımcı ile kıyasıya rekabet havasında geçti.

Toplamda 11.000 TL para ödülü, kupa, madalya ve katılan her sporcuya katılım belgesi verilen turnuvaya halkın ilgisi oldukça yoğundu.

Coşkulu kalabalıkla gerçekleşen turnuvaya Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Bedrettin Günay, Defne İlçe Temsilcisi Edip Nurlu, Defne Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

8 Yaş ve altı kategorisinin 1.si Erdem Avcı, en iyi kadın sporcusu Eylül Mirioğlu; 10 Yaş ve altı kategorisinin 1.si Özgür Deniz Hasırcı, en iyi kadın sporcusu Rengin Bereketoğlu; 12 Yaş ve altı kategorisinin 1.si Umut Aslanyürek, en iyi kadın sporcusu Nadiye Bereketoğlu; Açık Yaş kategorisinin 1.si Rahmanov Shahrıyar, en iyi kadın sporcusu Sevil Barutçu oldu.

Tüm yaş kategorilerinden ilk 10’a, En iyi kadın sporcu kategorilerinden de ilk 5’e girenlere madalya ve ödül verilen turnuvada, tüm sporculara katılım belgesi; görev alan hakemlere plaket verildi.

YAMAN: “TURNUVAMIZI ULUSLARARASI BOYUTLARA TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Satranç Turnuvası’nı geleneksel hale getirmek hedefi ile yola çıktıklarını, bu yıl 3.cüsünü düzenledikleri için oldukça mutlu olduklarını dile getiren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman: “Biz çocuklarımızın sanata, spora, bu tür aktivitelere hevesini gördükçe onlarla ilgili çok daha güzel işler yapmak istiyoruz. Turnuvamız bu sene kendini aşarak çevre illerimizden de sporcu ağırladı. Satranç Turnuvamızın, uluslararası çapta ses getiren bir Turnuva olmasını hedefliyoruz. Turnuvamızın finalini Çocuk Bayramı gibi anlamlı bir günde gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duyuyor, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Çevre illerden de katılımın olduğu ve oldukça coşkulu geçen turnuva, 20-23 Nisan tarihleri boyunca tüm sporcu ve misafirlere sunulan çeşitli ikram ve yemeklerle adeta şölen havasında gerçekleşti.

defne belediyesi ulusal egemenlik ve cocuk bayram satranc turnuvas 1

defne belediyesi ulusal egemenlik ve cocuk bayram satranc turnuvas 2

defne belediyesi ulusal egemenlik ve cocuk bayram satranc turnuvas 3

defne belediyesi ulusal egemenlik ve cocuk bayram satranc turnuvas 4