Mobile menu

Hınıs Turnuvası Sona Erdi

 

Geleneksel olarak düzenlenen Hınıs Satranç Turnuvası 8 Eylül 2007 Cumartesi günü saat 09:00'da başladı. Eser Pasajı'nda Bitlis, Muş, Erzurum Merkez ve Hınıs ilçesi sporcularının katılımı ile yapılan turnuva 2 gün sürdü. Bu turnuvanın organizatörlüğünü  Hınıs Belediye Başkanı Sayın Enver TAÇYILDIZ  ve Hınıs Satranç İlçe Temsilcimiz Cahit BAŞARAN üstlendi.

Turnuvanın açılışı, Erzurum Milletvekili Sayın Dr Saadettin AYDIN ve Hınıs Belediye Başkanı Sayın Enver TAÇYILDIZ'IN açılış konuşmalarıyla başladı.  Konuşmalarında satranç sporunun analitik düşünme yeteneğini artırdığını ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak okutulmasının da bunun bir kanıtı olduğunu ifade ettiler.  

Toplam 27 sporcunun katıldığı turnuvada ilk 5 dereceye giren sporculara Hınıs Belediye Başkanlığı tarafından  ve Hınıs Esnafı tarafından çeşitli ödüller verildi.  Turnuva sonunda Erzurum Satranç İl Temsilcisi Akın YAYIK tarafından satranç sporuna katkılarından dolayı Hınıs Belediye Başkanı  Sayın Enver TAÇYILDIZ'A bir plaket sundu. Ayrıca Satranç İl Hakemi Öztürk ONURSAL da günün anısına  kale figürlü bir kalemlik sundu. Turnuvada dereceye giren sporculara Erzurum Spor İl Müdürlüğü tarafından da madalyaları verildi. Turnuvanın küçük sporcuları A.Hamdi ve O.Kutsi BAŞARAN'A da teşvik ödülleri verildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ

 Derecesi                     Verilen Ödül                                Adı Soyadı                                 

1- Birinci                       1 Cumhuriyet altını                       Fatih AYKUT
2- İkinci                        1 Yarım Altın                                Selami GÖZÜBÜYÜKOĞLU   
3- Üçüncü                     Çeyrek altın                                 Erhan KABAN
4- Dördüncü                  Çeyrek Altın                                Osman Nuri ÖZSARILAR
5- Beşinci                      Çeyrek Altın                                Mehmet Salih YILDIRIM