Mobile menu

Özel Hatay Doğuş Okulları Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası

img-20171030-wa0009TSF Hatay İl Temsilciliği ve Özel Doğuş Okulları işbirliği ile 28-29 Ekim 2017 tarihlerinde Özel Doğuş Okulları Aşağıokçular yerleşkesinde Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi. Turnuvanın açılış hamlesini Defne Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ve Okul Genel Müdürü Celal Günay gerçekleştirdi. Açılışta konuşma yapan Defne Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan ''Nasıl ki vücudumuzun spora, jimnastiğe ihtiyacı varsa beynin de spora ihtiyacı vardır. İşte satranç beynin jimnastiği, satranç tahtası da beynin jimnastik salonudur. Ben bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve ev sahipliği yapan Özel Doğuş Okullarına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyorum ve turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diliyorum'' diyerek herkese başarılar diledi.

314 sporcunun yarıştığı turnuvanın ödül törenine Özel Hatay Doğuş Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Semir Abacı Ve Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Cafer Döner, Okul Genel Müdürü Celal Günay Ortaokul Müdürü Muhsin Zafer Altunlu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban, TSF Hatay İl Temsilcisi Bedrettin Günay, TSF Antakya İlçe Temsilcisi Ömer Cihangir, TSF Defne İlçe Temsilcisi Edip Nurlu, Turnuva Başhakemi Aslan Gürdaş, turnuvada görevli hakemler ve turnuva direktörü Lale Türüç katıldı.

TSF Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Hatay'da gerçekleştirilen turnuvanın organizasyonu yapan Doğuş Kolejine ve Genel Müdürü Celal Günay'a profesyonel anlamda mükemmel bir organizasyona imza attıkları için teşekkür etti. Daban, okul yönetici kadrosunu, turnuva direktörü Lale Türüç'ü tebrik etti ve her yıl düzenlenmesini arzu ettiklerini belirtti.

Okul Adına konuşma yapan okul Genel Müdürü Celal Günay "Çok anlamlı bir günde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası vesilesiyle bize cumhuriyeti kazandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve ülke için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnet duygularımla anıyorum. Bu etkinlikte emeği geçen Tüm Federasyon yetkililerine ve turnuvayı yöneten görevli hakemlere teşekkürlerimi belirtiyorum" dedi.

Özel Hatay Doğuş Okulları Yönetim Kurulu adına konuşan Dr. Semir Abacı ise gerek Hatay'dan gerek çevre illerden gelerek turnuvaya katılan sporculara ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı Türkiye Satranç Federasyonuna teşekkür etti. Abacı, her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası organize etmeyi dilediklerini ve bu yönde girişimlere başladıklarını belirterek katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından derece elde eden sporculara ödülleri takdim edildi. 

kemal gulistan

img-20171030-wa0028

img-20171030-wa0009