Mobile menu

Adana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası

adana23nsan1723 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Seyhan Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilciliği işbirliği ile "23 Nisan Satranç Turnuvası" düzenlendi. Turnuva 2 gün sürerken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay turnuvanın açılışında hazır bulundu.

TULAY: "BÖYLESİ ÇALIŞMALAR YAPAN BELEDİYE BAŞKANLARININ ARTMASINI DİLİYORUM"

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Adana'ya model bir spor kompleksi kazandıran Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti. Tulay, "Ben burada özellikle Seyhan Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bulunduğumuz tesis ülkemiz ilçeleri içinde çok güzel ve bölge halkına sunulmuş ücretsiz kullanılabilecek çok önemli bir tesis. Bu nedenle ben Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı canı gönülden kutluyorum. Böylesi çalışmalar yapan Belediye Başkanlarının artmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

KARALAR: "SPORUN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ"

Her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, beyin sporu olan satranca da ayrı bir ilgi duyduğunu söyledi. Başkan Karalar, "Bu güzel tabloyu görmek beni mutlu etti, ne kadar güzel bir iş yaptığımızı anlamış olduk. Biz geldiğimiz günden beri spora ve sporcuya önem veriyor ve gençlerin rahat spor yapabilmeleri için tesisler açıyoruz. Birçok tesis açtık. Burası biraz farklı bir tesis ve Türkiye'de benzeri yok. Beyin sporu olan satranç benim de ilgi alanım. Bu yaşlarda kitap okumak, satranç oynamak çok önemli" ifadelerine yer verdi.

7-12 yaş arası kızlar ve genel olmak üzere 12 kategoride gerçekleşen turnuvaya 600 sporcu katıldı. 2 gün süren turnuva sonunda dereceye girenlere satranç saati ve Nutuk armağan edildi.

2 gün süren turnuvanın ödül törenine Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu'nun yanı sıra CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Seyhan İlçe Başkanı Abeydulllah Kolcu ve satranç il düzenleme kurulu üyeleri de katıldı.

Turnuvada dereceye girenlerin isimleri şu şekilde oluştu;

7 Yaş Genel: 1.Baltu Alkoç- 2.Muharrem Genç- 3.Burak Efe Kurban
7 Yaş Kızlar: 1. Elif Doğa Güneşer- 2. Sultan Berra Din- 3. Esila Buğlem Ercan
8 Yaş Genel: 1.Marcel Toprak Abacı- 2. Ilgaz Koca- 3. Mert Toprak
8 Yaş Kızlar: 1. Defne Şenkal- 2. İlke Mermer- 3.Mevlide Sıla Gülsoy
9 Yaş Genel: 1. Mert Ayper- 2.Tuna Teze- 3. Serhat Yıldız
9 Yaş Kızlar: 1. Şevval Yalınkaya- 2. Elif Ceren Yıldırım 3. Gaye Nur Karakuş
10 Yaş Genel:1. Hakan Hasanoğlu- 2.Mert Genç- 3.Aktan Tugolbaev
10 Yaş Kızlar: 1. Elif Kiraz- 2. Doğa Doğanoğlu- 3. Büşrü Deliçay
11 Yaş Genel: 1. Yiğit Ünsaçarer- 2.Murat Yiğit Şibli- 3.Atakan Ali Mercimek
11 Yaş Kızlar: 1. Zeliha Göksu Pampal- 2. Gülsu Boğar- 3. Alkım Şimal Etem
12 Yaş Genel: 1. Enes Buğra Arnas- 2. Tolga Keçebaş- 3. Berkyaz Yılmaz
12 Yaş Kızlar: 1. Gül Yaren Demiryürek- 2. Azra Horozoğlu- 3. Seline Candan

 

adana23nisan177