Mobile menu

TSF Erzurum'da

erzurumresimBir öğrenci kulübü olan Atatürk Üniversitesi Satranç Kulübü'nün davetlisi olarak "Türkiye'de Satrancın Gelişimi" konulu söyleşiye katılmak üzere Erzurum'a giden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler kulüp üyelerince havaalanında karşılandılar.

1

2

3

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Sait Keleş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Erzurumlu satranç severlerin katıldığı Türkiye'de satrancın sorunlarının da ele alındığı söyleşi oldukça verimli geçti.

4

Söyleşinin ardından TSF heyeti Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.

5

Prof. Dr. Hikmet Koçak ve TSF Başkanı Gülkız Tulay rektörlük bahçesindeki öğrenci kulübü oyuncuları arasında oynanan maçın açılış hamlelerini yaptı.

6

7

Maçın ardından TRT haberin ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gülkız Tulay ve yönetim kurulu üyeleri Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'a ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e nezaket ziyaretinde bulundular.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın TSF onuruna verdiği akşam yemeğine Koçak'ın yanı sıra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gürses, Satranç İl Temsilcisi Akın Yayık, kulübün kurucu danışmanı - Uzman Deniz İpekten, kulüp antrenörü Sena Metin ve öğrenci kulübünün tüm üyeleri de katıldı.

8

Erzurum ziyaretinin ikinci gününde Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik'in verdiği kahvaltıya katılan TSF heyeti daha sonra 2014 Türkiye Birinci Liginde mücadele eden Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü satranç takımına sponsor olan Erzurum Baro Başkanı Avukat Faruk Terzioğlu'nu makamında ziyaret ederek satranç sporuna katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

9

Erzurum barosunun TSF Başkanı onuruna verdiği yemekten sonra, başkanlık düzeyinde ilk defa bir öğrenci kulübünün davetine katılan TSF heyetinin iki günlük programı sona erdi.