Kuzey Kıbrıs'ta satranca destek

protokolkucukTürkiye İş Bankası, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ana sponsoru protokolü ve Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında "İşbirliği ve Değişim Protokolü" imzalandı. Bu buluşmada Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın bir kaç hafta önce yaptığı KKTC ziyaretinin ardından İş Bankası'yla birlikte işbirliği ve değişim protokolüne resmen imza atıldı.

Protokolün içeriğinde yer alan konular kısaca şunlar idi;



- KKSF Kulüplerinin etkinlik programımızda yer alan yarışmalara katılabilmesi,

- TSF tarafında KKSF Hakem ve Antrenörlerine eğitim desteğinin verilmesi,

- İki federasyon arasında ikili maçların yapılması

- Araç gereç ve donanım desteğin bulunulması

- KKSF Hakemlerinin Türkiye'de denklik işlemlerinin yapılması

- Ulusal Kuvvet Hesaplama prosedürü oluşturmak için teknik desteğin sağlanması

Protokolün Tarafları: Türkiye Satranç Federasyonu ve Kıbrıs Satranç Federasyonu'dur.

Protokol ile İş Bankası, KKTC Satranç Federasyonu ana sponsoru olarak satranç sporuna Türkiye'de verdiği desteği Kuzey Kıbrıs'ta da vermeye başlayacak. İş Bankası, Kuzey Kıbrıs'ta satrancın gelişimine destek vermek üzere KKTC Satranç Federasyonu'na maddi katkı sağlayacak ve ilkokullarda satranç sınıfı açacak.

KKTC Satranç Protokolü 4

KKTC Satranç Federasyonu ile imzalanan protokol törenine İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ersin Özince ve Genel Müdürü Adnan Bali ile Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu, KKTC Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay katıldı.

KKTC Satranç Protokolü 5