Mobile menu

Bozkurt İlçesi de Doğru Hamlede Buluştu

bozkurt dhb 4TSF tarafından birçok il ve ilçede başarıyla sürdürülen ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini satrançla tanıştıran "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi Denizli'nin Bozkurt ilçesinde de hayata geçti. TSF Yönetimi, 9 Mayıs 2016 tarihinde ziyaret ettiği ve satranç ailesi ile buluştuğu Denizli'de Bozkurtlu çocukları doğru hamlede buluştururken, Kale ilçesinde ise Belediye tarafından tahsis edilen satranç salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hayata geçirilen ve birçok belediyenin işbirliği ile başarıyla sürdürülen Doğru Hamlede Buluşalım projesi, 9 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Denizli'nin Bozkurt ilçesinde de hayata geçti. Bozkurt ilçesinde öğrenim gören ilkokul birinci sınıf öğrencilerini satrançla sporu ile buluşturan projenin protokolü, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Kaymakam Önay Altıntaş ve TSF Başkanı Gülkız Tulay tarafından imzalandı. Bozkurt Kaymakamlığında gerçekleşen imza törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Öztekin Demir, TSF Eğitim Kurulu Başkanı Ali Özen, Denizli İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz ve Bozkurt İlçe Temsilcisi Cihat Çoban da katıldı. İmza töreninin ardından gerçekleşen ilkokul birinci sınıf öğrencilerine satranç takımı dağıtım töreninde çocukların heyecan ve coşkuları da renkli görüntüler oluşturdu. Söz konusu protokol kapsamında 24-25 Mayıs 2016 tarihinde Bozkurt ilçesinde ilk defa okullar arası satranç turnuvası da düzenleneceği bildirildi.

 TSF yönetimi, Denizli'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nu da makamında ziyaret etti. TSF Yönetim Kurulu Üyesi doç. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu'nun da bulunduğu ziyarette; Denizli ev sahipliğinde gerçekleşmesi planlanan ulusal ve uluslararası turnuva organizasyonları görüşüldü, satranç severlerin hizmetine sunulacak arsa tesisinin tahsis edilmesi için gerekli çalışmalara başlanacağını ifade edildi. TSF heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İbanoğlu, Denizli satranç ailesini yakından takip ettiğini, gerçekleşen organizasyonlar ve alınan başarılı sonuçlardan memnun olduğunu da ifade etti.

Denizli'nin Kale ilçesinde ise, Belediye tarafından tahsis edilen satranç merkezinin açılış töreni gerçekleştirildi. Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Kaymakam İhsan Ayrancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, antrenör ve sporcuların katılımıyla gerçekleşen açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Denizli temaslarının son durağı Honaz ilçesinde satranç ailesi buluşması oldu. TSF heyetinin kulüp temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıya; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Hukuk Kurulu Başkanı Av. Yunus Bahadır, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Üyeleri Ömer Gökçe ve Kemal Boztekin, Sağlık Kurulu Üyesi Dr. Kadri Çağlayan ve kulüp temsilcileri Eda Yalçınkaya Özen, Mehmet Emre İlkimen, İsmet Öztürk, Emrah Önay, Altan Karabulut ve Metin Yığnak katıldı. Toplantıda Denizli'de gerçekleşen sportif faaliyetler, ilçelerdeki yapılanmalar, yaş grupları şampiyonalarına katılım ve başarı durumu konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

bozkurt dhb 2

Bozkurt Kaymakamlığı

 

bozkurt dhb 3

bozkurt dhb 4

Doğru Hamlede Buluşalım projesi satranç takımı dağıtım töreni

 

ghsm ahmet banolu ziyareti 1

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

 

kale merke 2

img-20160509-wa0049

kale merke 1

Kale İlçesi Satranç Salonu açılışı

 

honoz1

honoz2

Denizli satranç ailesi buluşması