Mobile menu

Türk Satrancı Avrupa Parlamentosu'nda

ecu2016Avrupa Birliği yetkilileri, Avrupa Parlamentosu üyeleri, FIDE, ECU ve Ulusal Federasyon temsilcilerinin katılımıyla Brüksel'de gerçekleşen Okulda Satranç Konferansı'nda, Türk satrancının okullarda gerçekleştirdiği faaliyet ve projeler büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

Avrupa Satranç Birliği (ECU) ve Avrupa Parlamentosu Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen Okulda Satranç Konferansı, 24 Şubat 2016 tarihinde Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirildi.

Avrupa ülkelerinde satrancın eğitim sistemlerinde nasıl uygulandığını göstermek, satranç faaliyetlerinin farkındalığına katkıda bulunmak ve AB kuruluşlarının satranç faaliyetlerine destek olmalarını sağlamayı amaçlayan Okulda Satranç Konferansı; Avrupa Birliği yetkilileri, Avrupa Parlamentosu üyeleri, FIDE, ECU ve Ulusal Federasyon temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

img 4312Avrupa'nın farklı ülkelerinden temsilcilerin Okulda Satranç Programları üzerine sunum yaptığı konferansta, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Satranç Birliği (ECU) Eğitim Komisyonu Üyesi Türkiye'de uygulanan Okulda Satranç faaliyetleri üzerine bir sunum gerçekleştirdiler. Doğru Hamlede Buluşalım, Satrançla Büyüyorum-Anasınıflarında Satrancın Yaygınlaştırılması ve Türkiye İş Bankası Satranç Sınıfları projelerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen faaliyetlerin paylaşıldığı sunum katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

Konferans Programı

 

 

10357182 1020643367995881 2658710400284054562 n