Mobile menu

Alt Yapı Ulusal Takım - Sistem ve Kriterler

kriterAntrenörler kurulu altında yapılanmış olan AYGEG'in 2016 yılı Alt Yapı Ulusal Takım Havuz kamplarında uygulanacak sistem ve kriterler ile ilgili çalışması tamamlandı.

Ulusal Takım Havuzu Ulusal Kamplarında Uygulanacak Sistem

Ulusal Takım Havuzuna giren sporcular ulusal kamplara katılmaya hak kazanırlar. Ulusal kamplar yılda üç defa yapılacaktır. Birinci Ulusal Takım Havuzu Ulusal Genel Kampı şampiyonadan en geç bir ay sonra yapılacaktır. Bu şekilde antrenör-sporcu iletişimi daha iyi kurulacak ve ödevler ile sıkı bir çalışma programına başlanmış olacaktır. İkinci kampın temmuz ayında yapılması planlanmaktadır. Bu kamp yaklaşık iki kamp süresi kadar olacaktır. Son kamp ise kasım ayında olacak ve tüm bir senenin genel değerlendirmesi de bu kampta yapılacaktır.

Gruplar 6 ile 8 sporcudan oluşacak ve yaş grubu, ELO, oturduğu il dikkate alınarak yapılacaktır. Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası biter bitmez oluşturulacak her bir gruba bir sorumlu antrenör atanacaktır. Antrenörler, gruplarındaki sporcularla ve yerel antrenörleri ile iletişime geçecek ve sporcuların bilgilerini kendilerine verilecek sporcu karnesine dolduracaklardır. Antrenörler, sporcu karnelerini her ay güncelleyecektir. Sporcular oynamış oldukları her turnuvayı antrenörlerine göndereceklerdir. Sporcuların ELO ve UKD değişiklikleri her ay karneye işlenecektir. Ulusal Takım Antrenörleri, yerel antrenörlerle sürekli iletişim halinde olacaktır. Sporculara kamp sonrasında yapılmak üzere çalışmalar verilecektir. Her antrenör, sporcusunu bir yıl boyunca takip edecektir. Ulusal Takım Havuzu Genel Kamplarında görevli antrenörlerin yanında, tecrübe kazanması için stajyer antrenörler de çağrılacaktır.

Ulusal Takım Antrenörleri yaptıkları çalışmalarla Ulusal Takım Havuzu Ulusal Genel Kamplarında uygulanacak müfredatı belirlemişlerdir. Kısa zaman önce antrenörler kurulu çalıştayı yapılmış ve bu çalıştayda Ulusal Takım Baş Antrenörü GM Adrian Mihalcishin müfredat konularının belirlenmesinde antrenörlere yardımcı olmuş ve konularla ile ilgili materyal desteği sağlamıştır.

Ulusal Takım Havuzu Ulusal Kamplarına Doğrudan Katılım Kriterleri

*2016 yılı Dünya ve Avrupa Yaş Grupları ile Dünya ve Avrupa Okullar Şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler doğrudan Ulusal Takım Havuzuna girmeye hak kazanırlar.

*Önceki senenin Türkiye Şampiyonu Ulusal Takım havuzuna direk olarak alınır.

*Sporcunun Ulusal Takım Havuzuna hak kazanabilmesi için dönemin ocak ayı ELO listesinde kendi yaş grubundaki ilk 10 sporcunun ELO ortalamasından +100 fazla olmalıdır. Bu maddeye ek olarak sporcu, o sene içinde ELO'ya dahil 36 turnuva maçı oynamış olmalıdır. Sporcular ilgili yıl içerisindeki Dünya ve Avrupa Yaş Grupları ve Okullar Şampiyonalarına kamplardaki performansları da göz önünde bulundurularak AYGEG önerisi ile gönderilebileceklerdir.