Mobile menu

Cebelitarık’ta İkinci Tur

ek acklama 2020-01-22 182941Cebelitarık Ustalar’da ikinci tur da tamamlandı. İlk turu galibiyetle kapatan oyuncularımız bu kez 2400 ELO üzeri rakiplerle eşleşmişlerdi ve nitekim GM Yılmaz’ın genç Alman IM Buckels karşısında siyah taşlarla rahat galibiyetini saymazsak oyunlar oldukça çekişmeli geçti. İlk tur zaman kontrolünden önce yaptığı hatalarla kazanç konumdan talihsiz bir şekilde mağlup olan GM Can ise bu turda zayıf rakibinin üstesinden gelmeyi başardı ve günün kazanan diğer bir ismi olarak üçüncü tura 1 puanla giriyor.

Turun berabere biten partilerine kısaca göz atarsak, IM Atalık GM Kryakvin (2592) karşısında galibiyeti zorlamasına karşın Rus büyükustanın oyunu aynı kanatta piyonların olduğu berabere bir kale finaline taşıyan sağlam savunması geçit vermeyince berabereye razı olurken GM Ali Marandi – IM Low partisinde de girilen tamamen eşit oyunsonunda taraflar hata yapmayınca puanlar paylaşıldı. Günün berabere sonuçlanan son oyununda ise GM Şanal IM Sardana karşısında biraz zorlansa da aynı kanatta iki piyona karşılık rakibinin üç piyonu olduğu teorik berabere kale finalini tabii ki basitçe savunmayı başardı ve o da tıpkı Atalık ve Ali Marandi gibi 1,5 puan ile üçüncü tura giriyor.

23 Ocak Perşembe günü TSİ 17:00’da oynanacak üçüncü turda oyuncularımızı biraz daha kuvvetli rakipler bekliyor. Bu turda tam puanlı oyuncumuz GM Yılmaz Macar IM Adam Kozak (2523) karşısında beyaz taşlarla galibiyet arayacak ve dördüncü tura da zirveyi paylaşarak girmeyi hedefleyecek. Siyah taşlarla oynayacak olan diğer oyuncularımızın eşleşmeleri ise şöyle:

GM Ramirez (2574) – IM Atalık

IM Ladron de Guevara (2445) – GM Şanal

IM Haug (2407) – GM Ali Marandi

IM Melia (2368) – GM Can

Bütün oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Fotoğraflar: John Saunders

Resmi Site: https://www.gibchess.com

Sonuçlar: https://chess-results.com/tnr471965.aspx

Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/gibraltar-masters-2020#live