Mobile menu

GM Vahap Şanal, Avrupa Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda

img 34242019 Avrupa Hızlı ve Yıldırım Satranç Şampiyonası dün oynanan maçlarla birlikte Estonya’nın başkenti Talin’de başladı. Turnuvada ülkemizi çiçeği burnunda Türkiye Şampiyonu GM Vahap Şanal temsil ediyor. 15+10 zaman temposuyla oynanan 7 turun sonunda sporcumuz Şanal’ın 4.5 puanı bulunuyor.

Güne oldukça iyi başlayan genç büyük ustamız sahip olduğu 4.5 puana ilk beş maçın sonunda ulaşarak 12. sıraya kadar yükseldi ancak devamında oynadığı iki maçtan şanssız bir şekilde puansız ayrıldı. Temsilcimizin bugün oynanacak 6 maçta iyi bir performans gösterdiği taktirde halen üst sıraları zorlama imkanı bulunuyor.

Turnuvanın ilk gününde birçok sürprizin yaşandığını söyleyebiliriz. Kuşkusuz bunlardan en dikkat çekeni 3. seribaşı Azeri GM Gadir Guseinov’un 1995 hızlı satranç ratingine sahip Benny Aizenberg’e ilk turda mağlup olması oldu. Azeri sporcu her ne kadar kalan maçlarını kazanarak üst sıralara geri dönse de günün hayal kırıklığına imza atmış oldu. 7 turun sonunda liderlik kürsüsünü 6.5 puan toplayan genç Rus büyük ustalar Andrey Esipenko ve Daniil Yuffa paylaşıyor.

Talin’de Hızlı Satranç Şampiyonası bugün oynanacak 6 turun ardından sona erecek. 7 Aralık Cumartesi günü çift maç 11 tur sistemi ile oynanacak olan yıldırım turnuvasına geçilecek.

Sporcumuz Vahap Şanal’a bugün 11:00’de başlayacak 8. tur ve devamında başarılar diliyoruz.

Chess-results: http://chess-results.com/tnr480822.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR