Mobile menu

Red Bull Chess Masters'da Heyecan Devam Ediyor

11-chess-masters-500x300pxTürkiye Satranç Federasyonu ve Red Bull ortaklığı ile gerçekleştirilen Red Bull Chess Masters'da  eleme heyecanı devam ediyor.

Türkiye’nin her bölgesinden satranç oyuncularını karşı karşıya getiren etkinlikte sırasıyla Doğu Anadolu, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölge elemeleri gerçekleşti. 14 Kasım’da ise elemelerin adresi Marmara Bölgesi olacak.

Türkiye’nin 7 bölgesindeki satranç sporcularını farklı formatıyla bir araya getiren turnuvada, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen elemeler sonucunda Doğu Anadolu Bölgesi’ni Gani Erdem, Ahmet Olçum, Eşref Işık ve Tuba Gür, İç Anadolu Bölgesi’ni Dinçer Taşdöğen, Çağatay Burcu, Uğur Doğa Yazıcı ve Leyla Aydın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni İhsan Kılıç, Batuhan Çil, İsmail Tofan ve Cemre Özdemir, Karadeniz Bölgesini ise Canberk İnan, Serhan Berat Özdemir, Okan Özsakallıoğlu ve İpek Duru İstanbul’daki büyük finalde temsil etme hakkı elde etti. Premium Chess tarafından özel olarak tasarlanan online satranç platformu üzerinden oynanan Red Bull Chess Masters’da elemeler Ege, Marmara ve Akdeniz bölgeleriyle tamamlanacak. Bölge elemelerinin ardından finale yükselen 24 erkek ve 8 kadından oluşacak 8 takım, 24 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek büyük finalde şampiyonluk mücadelesi verecek.

Red Bull Chess Masters’da bölgeler haricinde 8. takımın seçileceği ek online seçme turnuvası da 17 Kasım 2019 Pazar günü saat 18:00’de başlayacak ve 13 tur üzerinden oynanacaktır. Bölge elemelerinde finalde oynamaya hak kazanmış sporcular bu turnuvaya katılamayacaktır. Turnuvaya son başvuru tarihi 16 Kasım 2019 Cumartesi günü saat: 18:00 olarak belirlenmiştir. http://rbchessmasters.tsf.org.tr/ sayfasından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.