Mobile menu

Avrupa Kulüpler Kupası

11.11.19-23Bu yıl 35.'si Karadağ'da düzenlenen Avrupa Kulüpler Satranç Kupası 10 Kasım'da oynanan ilk tur itibariyle başladı. Şampiyonada ülkemizi 2019 Satranç Süper Ligi'nin şampiyonu Tatvan Satranç Kulübü temsil ediyor.

Turnuva kadrosunda hiçbir yabancı uyruklu sporcu bulunmayan temsilcimiz, ilk turda Lüksemburg temsilcisi De Sprenger Echternach'a mağlup oldu. 2. turda Finlandiya temsilcisi SK Ninja ile karşılaşan Tatvan, masadan GM Burak Fırat ve Secahattin Bayav'ın galibiyetleri; FM Ahmet Olçum ve Aykut Bayav'ın beraberlikleri ile 3-3'lük skorla ayrıldı. Temsilcimizin bugün TSİ 17:00'de başlayacak 3. turdaki rakibi İrlanda'dan Gonzaga.

Turnuvanın favorilerinin maçlarına baktığımızda ilk 2 tur itibariyle büyük bir sürpriz yaşanmadı. Ancak 3. turda oldukça başa baş eşleşmeler dikkatleri çekiyor. Özellikle 1. ve 2. seri başının maçı Mednyi Vsadnik - Alkaloid ve de 3. ve 8. seri başının mücadelesi Valerenga - AVE Novy Bor, satrançseverlere izlemeye değer satranç partileri vaat ediyor.

Turnuvanın kadınlar kategorisinde 2. tur itibariyle tam puana sahip olan yalnızca 3 takım kaldı. Bu takımlardan Cercle d`Echecs Monte Carlo ve Kyiv Chess Federation 3. turda kozlarını paylaşacak. Diğer tam puanlı takım AVE Novy Bor ise 1. masasında IM Günay Mammadzada(2427) oynayan Azeri ekip Odlar Yurdu ile karşılaşacak.

Bugün 17:00'de başlayacak olan 3. turda temsilcimiz Tatvan'a başarılar diliyoruz.

Chess-results: http://chess-results.com/tnr462794.aspx?lan=1

Haber: Mert Tırak