Mobile menu

Chigorin'i Anma Turnuvası Sona Erdi

whatsapp image 2019-10-14 at 10.46.11 1Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen 2019 Chigorin'i Anma Açık Satranç Turnuvası, dün oynanan 9. tur maçları ile sona erdi. Turnuvada ülkemizi temsil eden yetenekli genç sporcumuz IM Işık Can 9 maç sonunda aldığı 7 puan ile 64. seribaşı olarak başladığı şampiyonayı 9. Sırada tamamladı. Muhteşem bir turnuva geçiren IM Can, 9 tur sonunda sergilediği 2511 rating performans ile +19 elo kazancını hanesine yazdırdı.

8. turda karşılaştığı kuvvetli GM Ilia Iljiushenok(2540)’un Sicilya savunmasının Najdorf devamyolunda şah güvenliğini ihmal etmesi sonucunda oyunsonuna kalite avantajıyla giren Işık, gösterdiği başarılı teknikle 44 hamle sonunda masadan galip ayrılmayı bildi. Bu önemli sonucun ardından eşlendirme belli olduğunda Işık’ın rakibi eski FIDE Dünya Şampiyonu GM Alexander Khalifman(2614)’dan başkası değildi! 4. masada çıktığı kritik son turda siyah taşlarla Slav savunmasını seçen temsilcimiz, 20 hamle sonunda pozisyonu eşitlemeyi başardı ve efsane rakibi karşısında masadan yarım puanla ayrıldı. Özellikle son iki turdaki ve turnuvanın genelindeki performansıyla göğsümüzü kabartan sporcumuzu tebrik ediyoruz.

Turnuvanın geneline baktığımızda, mücadelenin zorluğunu anlatan en çarpıcı gösterge turnuvaya 1. sırada başlayan GM Igor Kovalenko(2674)’nun performansı oldu. İlk 4 turu kayıpsız atlatan Kovalenko son turlarda aldığı kötü sonuçlarla turnuvayı ancak 65. Sırada tamamlayabildi. Güçlü şampiyonanın kazananları ise 9 maç sonunda topladıkları 7.5 puanla Ukrayna’dan GM Vitaly Sivuk(2559) ve Belarus’tan GM Aleksej Aleksandrov(2577) oldu.

Turnuvada oldukça başarılı bir performans gösteren genç sporcumuzu tebrik ediyoruz!

 

Chess-Results: http://chess-results.com/tnr475857.aspx?lan=8&art=9&fed=TUR&snr=64

Resmi site: http://en.spbchesstournaments.com/memorials/memorial-chigorina/

Haber: Mert Tırak