Mobile menu

Türkiye “Sokakta Satranç Var” ile Buluştu

ssv 2019TSF tarafından Türkiye’nin dört bir yanında 2-8 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen "Sokakta Satranç Var" projesi bu yıl da yoğun bir katılımla sona erdi. Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlikte birçok il etkinliğin renkli görüntülerine ev sahipliği yaptı.

Satranç kültürünün ve sevgisinin yaygınlaştığı “Sokakta Satranç Var” etkinliği vatandaşlar tarafından heyecan ve ilgi ile takip edildi. “Sokakta Satranç Var” etkinliğinde 7’den 77’ye tüm satrançseverler parklarda, bahçelerde, sokaklarda hatta göl üzerinde bile satranç oynamanın mutluluğunu yaşadı.

Milli sporcuların da katıldığı etkinliklerde sporcular, vatandaşlarla simultane maç yaptı. İl ve ilçelerde düzenlenen “Sokakta Satranç Var” etkinliğine, grafiti, mini konserler gibi eğlenceli etkinlikler de eşlik etti. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Sokakta Satranç Var etkinliğine katılırken, milli sporcular ve katılımcılarla fotoğraf çektirdi. Sokakta Satranç Var etkinliği; İstanbul Miniatürk’te, Nevşehir Avanos’da, Niğde’de, Sakarya Kent Parkı’nda, Kars Çıldır Gölü’nde, Van Bahçeşehir’de, Balıkesir’in yemyeşil doğasında, Çorum’un 15 Temmuz Hürriyet Parkı’nda, Pamukkale Travertenlerinde, Gümüşhane’de, Yalova Çiftlikköy’de, Denizli’nin Honaz İlçesi’nde, Ankara’nın Kahraman Kazan ilçesinde, İzmir’de olmak üzere kuzeyden güneye, doğudan batıya, 81 il ve ilçede renkli görüntüler ile gerçekleşti.

Fotoğraf Galerisi 

İllerimiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.