Mobile menu

Lviv Cup Başladı

lviv-cup-20192019 Lviv Cup, 18-22 Ağustos 2019 tarihleri arasından Ukranya'da düzenleniyor. 18 ülkeden 195 sporcunun yarıştığı turnuvada 12 GM, 1 WGM, 17 IM, 2 WIM, 19 FM ve 2 CM olmak üzere toplamda 53 unvanlı sporcu mücadele ediyor.

Ukrayna'nın en büyük açık turnuvalarından biri olan bu turnuvada ülkemiz adına ise GM Burak Fırat, IM Ufuk Sezen Arat, FM Kağan Aydınçelebi, FM Diyap Büyükaşık, FM Ekin Barış Özenir, FM Ahmet Olçum, FM Can Dolgun, Kıvanç Karaoğlan, Aytaç Şahin, Salih Uçucu ve Deniz Cihan Aslan yarışıyor.


Her gün iki tur olacak şekilde oldukça yoğun bir programı olan turnuva dün oynanan 1. ve 2. tur karşılaşmaları ile başladı. İlk 2 turun ardından sporcularımız GM Burak Fırat, IM Ufuk Sezen Arat, FM Kağan Aydınçelebi, FM Diyap Büyükaşık, FM Ekin Barış Özenir ve FM Ahmet Olçum yollarına tam puan ile devam ediyorlar. Turnuva geneline baktığımızda ise 4 numaralı seribaşı GM Yuri Vovk, 2. turda beyaz taşlar ile mücadele ettiği maçtan mağlubiyet ile ayrılarak turnuvanın en büyük sürprizine imza attı, 5 numaralı seribaşı GM Vitaly Sivuk ise 2. turda siyah taşlar ile oynadığı maçtan beraberlik ile ayrıldı. 8 numaralı seribaşı olarak turnuvanın favorilerinden biri olan sporcumuz GM Burak Fırat ise 2. turdaki sürpriz sonuçların ardından 3. turda 6. masaya yükseldi.


Turnuvada ayrıca Cumartesi günü 9 turluk hızlı satranç turnuvası oynanırken, bu turnuvada liderliği 7.5 puana sahip 5 sporcu paylaşırken averaj farkı ile GM Martyn Kravtsiv şampiyonluğa ulaşan sporcu oldu. Turnuvaya şanssız bir mağlubiyet ile başlayan GM Burak Fırat ise 4 maçlık galibiyet serisi elde ederek 7. turda 3. masaya kadar yükseldi. Son 3 turda oynadığı kuvvetli rakiplerinden 1 puan çıkartan sporcumuz turnuvayı 6 puan ile 22. sırada tamamladı.


3. turu bugün TSİ 11.00'da başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.