Mobile menu

Viyana Açık Başladı

vienna21. Uluslararası Viyana Açık Satranç Turnuvası, 17-24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenleniyor. 3 kategoride düzenlenen turnuvada 56 ülkeden 969 sporcu mücadele ediyor. Turnuvanın A kategorisinde ise 19 GM, 3 WGM, 42 IM, 10 WIM, 63 FM, 15 WFM, 13 CM ve 2 WCM unvanlı olmak üzere toplamda 400 sporcu yarışıyor.


Turnuvada ülkemiz adına ise GM M. Batuhan Daştan, IM Deniz Özen, IM Melih Yurtseven, IM Serkan Soysal, FM Tuna Tuncer, WFM Sıla Çağlar, Arno Garabetyan, WFM Çağıl Irmak Arda, Hüseyin Sertbay ve WFM Duru Okuyaz mücadele ediyor. Turnuvada ayrıca B kategorisinde Orkun Dizdar ile Ata Arda Çağlar, C kategorisinde de Pia Garabetyan mücadele ediyor. Büyükustamız M.Batuhan Daştan, turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak favori konumda başlangıç yapıyor.


Turnuvada bugün ilk tur maçları oynanırken sporcularımız toplamda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak ilk günü kapattılar. İlk tura baktığımızda sporcularımız GM M. Batuhan Daştan, IM Deniz Özen, Serkan Soysal, WFM Sıla Çağlar, Arno Garabetyan ve Orkun Dizdar turnuvaya galibiyet ile başlayan sporcularımız oldular. Genç sporcumuz WFM Duru Okuyaz ise ilk turda güçlü rakibi Moisse Youssoupov(2241) karşısında yarım puan ile ayrıldı. 2. tura baktığımızda ise çiçeği burnunda WIM olan Sıla Çağlar üst masalarda kuvvetli rakibi GM R. Rajpara Ankit(2454) ile karşılaşacak.


2. turu yarın TSİ 11.00'de başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

http://chess-results.com/tnr410003.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30