Mobile menu

Bratislava'dan Türkiye'ye Bayram Hediyesi

kapak2 Ağustos 2019 tarihinden bu yana Slovakya'nın başkenti Bratislava'da devam eden 2019 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası bugün oynanan son tur maçları ile son erdi. Son tura şampiyonluğunu garantileyen Yağız Kaan Erdoğmuş 1,5 puan farkı ile şampiyon olurken 8 yaş kızlar kategorisinde yarışan Ela Aslan, 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Ecrin Efsa Büyük ve 12 yaş genel kategoride yarışan CM Taha Özkan 5. olmayı başardılar.

8 yaş kızlar kategorisinde sporcularımız Ela Aslan ile Kayla Nil Zeybek karşılaştı. Büyük bir dostluk çerçevesinde geçen maçta kazanan taraf Ela Aslan oldu ve 6,5 puana ulaşan sporcumuz 5. olmayı başardı. 


12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Ecrin Efsa Büyük, son turda 2 numaralı seribaşı ile karşılaştı. Açılışta rakibinde zayıf piyon bırakan sporcumuz sonrasında piyon öne geçerek güzel oyunu ile rakibini mağlup etti. Böylece 7 puana ulaşan sporcumuz 5. sırada kürsüye çıkmayı başardı. Sporcumuz ayrıca bu performansı ile +133 Elo puanını da cebine koydu. 12 yaş genel kategoride yarışan CM Taha Özkan açılışta rakibinin atını adeta hapsetti. Sonrasında avantajı iyice eline alan sporcumuz rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylece 7 puana ulaşan sporcumuz 5. sıraya yerleşmeyi başardı.

 

 

1
2
8 Yaş Genel Kategorisinde Avrupa Şampiyonu Yağız Kaan Erdoğmuş
3
4
8 Yaş Kızlar Kategorisi Avrupa Beşincisi Ela Aslan
5
6
12 Yaş Kızlar Kategorisi Avrupa Beşincisi Ecrin Efsa Büyük
7
8
12 Yaş Genel Kategorisi Avrupa Beşincisi CM Taha Özkan
9
Viyana Büyükelçimiz Ümit Yardım ve Bratislava Büyükelçiliği Müsteşarı İpek Aynuksa Ödül Töreninde
10
11
12

 

Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Turnuva Sayfası 

Sonuçlar

Fotoğraf Galerisi: Tur 1   Tur 2    Tur 3  Tur 4 Tur 5  Tur 6  Tur 7  Tur 8  Tur 9   Ödül Töreni