Mobile menu

Süper Lig'de Avantaj Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü'nde

img 20190721 1032372019 Türkiye Satranç Süper Ligi’nde bugün 5. ve 6. tur maçları oynandı. Şampiyonluk yolunda oldukça kritik maçların oynandığı turların ardından Tatvan Satranç Eğitimi SK. 3 puan fark ile liderliğini sürdürerek şampiyonluk yolunda oldukça büyük bir avantaj elde etti.

5. turda kritik maçlardan biri THY Spor Kulübü – Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK maçı oldu. 4. masada GM Bartlomiej Heberla karşısında çok güzel bir galibiyet alan FM Ata Seçer takımı için çok önemli bir kazanç elde etti ve Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK rakibini 4-2 yenmeyi başardı. Günün heyecanlı maçlarından biri de Sertel GSK Derneği – Ordu Büyükşehir Belediyesi SK Derneği maçı oldu. Oldukça heyecanlı ve uzun maçların ardından Sertel GSK rakibin 4-2 kazandı. Tarsus Zeka Satranç Kulübü ile oynayan Tatvan Satranç Eğitimi SK, rakibini 4.5-1.5 skor ile geçmeyi başardı.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü – Darüşşafaka SK maçı da günün zevkli maçlarından biriydi. 3. masada GM Eltaj Safarli karşısında güzel bir galibiyet alan IM Ufuk Sezen Arat takımına çok önemli bir puan kazandırdı ve maç 3-3 beraberlik ile sonuçlandı. Deniz Su Aquamatch Satranç GSK, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği karşısında 3.5-2.5 galibiyet elde etti. Karaman Belediye Spor Kulübü ise Rota Koleji SK Derneği’ne 3.5-2.5 kazanmayı başardı.

6. tura baktığımızda ise şampiyonluğun 2 favorisi olan Tatvan Satranç Eğitim SK ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü karşılaştı. 1. ve 3. masada rakiplerinden galibiyet alarak rakibini 4-2 yenmeyi başaran ve en önemli rakiplerine kazanan Tatvan Satranç Eğitim SK, şampiyonluk yolunda çok ciddi bir avantaj elde etti. Taş Duvar SK Derneği ise turnuvada iyi bir grafik çizen Darüşşafaka SK. karşısında 3.5-2.5 galibiyet elde etti.

Karaman Belediye SK – Ordu Büyükşehir Belediye SK. Derneği maçında tüm partiler büyük bir mücadeleye sahne oldu ve Karaman Belediye SK. rakibini 5-1 mağlup etmeyi başardı. THY Spor Kulübü – Sertel GSK Derneği maçı son ana kadar belirsizliğini koruyan karşılaşmalardan biri oldu. Maçın kaderini 5 saatten uzun süren WFM Sıla Çağlar – WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu oyunu belirledi. Rakibini yenmeyi başaran WGM Yıldız Kadıoğlu, THY’ye 4-2’lik bir skor ile galibiyeti getirmiş oldu.

Düşme hattında bulunan takımlardan olan Tarsus Zeka Satranç Kulübü ise Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK. karşısında 3-3 berabere kalarak önemli bir puan aldı. Günün bir diğer karşılaşması ise Bursa Büyükşehir Belediye SK – Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği mücadelesinde rakibine çok büyük bir üstünlük sağlayan Bursa Büyükşehir Belediye SK., rakibini 5-1 skor ile geçmeyi başardı. Rota Koleji SK Derneği ile karşılaşmasında 3. ve 6. masalarda kritik galibiyetler alan Deniz Su Aquamatch Satranç GSK ise rakibini 3.5-2.5 mağlup etmeyi başardı.

Süper Lig heyecanı yarın verilecek bir günlük aranın ardından Salı günü saat 15.00’te 7. tur maçları ile devam edecek.

lig6

IM Can Arduman ve Erkin Karaokçu'nun analiz ve yorumları ile nabzını tuttuğu dev turnuvaya yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #TürkiyeİşBankasıSatrançSüperLigi etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

 

2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Resmi Sayfası 

FOTO GALERİ

img 20190721 103732

img 20190721 102135