Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar'da Final Yarın

tur6habercekyaÇekya'da düzenlenen 2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 6. tur maçları ile devam edildi. Böylelikle şampiyonada son tura girilirken 12 yaş kız takımımız 2. sırada ve son turda Polonya takımı ile şampiyonluk maçına çıkacaklar.

12 yaş genel takımımız 1 numaralı seribaşı Fransa takımı ile karşılaştı. Takımımız son masada alınan çok şanssız bir mağlubiyet ile başladı. 1. masada da işler istediğimiz gibi gitmedi ve maça 2-0 yenik bir şekilde devam ettik. 2. masada ise son turlarda rakiplerine şans tanımayan Hasan Hüseyin Çelik, bu turda da rakibine şans tanımadı. Açılışta kalite avantajını ele geçiren sporcumuz, hızlı taş değişimleri ile maçı oyunsonuna taşıdı. Oyunsonunda da kalite avantajı ile çok zorlanmayan sporcumuz rakibini mağlup etmeyi başardı. Takımımızın namağlup ismi Yusuf Portakalcı ise 3. masada açılıştan istediği gibi çıkamadı. Oyunortasında kayıp konuma kadar düşen sporcumuz, rakibinin yaptığı hatalı hamleleri çok güzel değerlendirdi ve masadan yarım puan ile ayrılmayı başardı. Ama ne yazık ki bu sonuç takımımıza yetmedi ve kuvvetli rakibimize 1.5-2.5 kaybetmiş olduk. Takımımız son turda 1. masada Macaristan takımı ile karşılaşacak.

12 yaş kız takımımız şampiyonluğa oynayan ECU-Pleven(Bulgaristan) takımı ile karşı karşıya geldi. 1.masada WCM Dilyana Ivanova(1734) ile karşılaşan Ecrin Efsa Büyük, açılıştan şahı çok kötü bir konumda kalarak çıktı. Oyunortasında ise vezirleri değişen sporcumuz rakibinin baskısını yok ederek eşit bir oyunsonuna gitti. Rakibinin yanlış fikirlerini dğerlendirip kazanç fil oyunsonuna giden Ecrin Efsa maçını kazanmayı başardı. 2. masada beyaz taşlar ile mücadele eden Zümra Meryem Alagöz ise açılıştan gayet güzel bir şekilde çıktı. Oyunortasında ise vezir ve kalesini rakibinin sahasına çok güzel sokan sporcumuz 2 piyon önde kale-at oyunsonuna gitti. Hiç acele etmeyip hataya düşmeyen sporcumuz 101 hamlede rakibini mat etmeyi başardı ve takımımız da böylelikle rakibini 2-0 mağlup etmiş oldu. Bu sonuçla 2. sıraya yükselen takımımız son turda ise lider Polonya takımı ile mücadele edecek.

18 yaş genel takımımız Çekya takımı ile karşılaştı. 1. masada Han Miesbauer(2409) ile karşılaşan Okan Özsakallıoğlu, oyunortasında güzel bir at fedası yaparak inisiyatifi eline aldı. Sonrasında ise riske girmek istemeyen sporcumuz hamle tekrarı yaparak masadan yarım puan ile ayrıldı. Kalan 3 masada ise işler istediğimiz gibi gitmedi ve maçı 3.5-0.5 kaybettik. Takımımız son turda ise İsrail-Rehovot Satranç Okulu takımı ile karşılaşacak.

18 yaş kız takımımız ise Çekya-1 takımı ile karşılaştı. 1. masada turnuvaya bomba gibi başlayan Hayrun Nisa Şahin, bu turda pek istediğini alamadı ve maçı kaybetmekten kurtulamadı. 2. masada beyaz taşlar ile mücadele eden WCM Gülenay Aydın ise açılıştan rakibine baskı uygulayarak çıktı. Oyunortasında ise rakibinin yaptığı hatalı hamleyi güzel bir taktik fikir ile değerlendiren sporcumuz maçını kazanmasını bildi. Böylece takımımız maçını 1-1 berabere kaldı ve son turda da Çekya-2 takımımın rakibi oldu.

Final turu yarın TSİ 10.00'da başlayacak olan şampiyonada yarışan tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess Results & Şampiyona Sayfası & Canlı Yayın (Chess24)

Fotoğraf Galerisi Tur 1 / Tur 2 / Tur 3 / Tur 4 / Tur 5 / Tur 6