Mobile menu

Antalya’da Altıncı Tur

img 9406Antalya’da düzenlenen 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda altıncı turu da geride bıraktık. Son üç tura girerken birçok kategoride madalya yarışının şekillenmeye başladığını görüyoruz.

7 yaşta Hintli Dolas 6 puanla tek başına lider ve ikinci sırada da bir başka Hintli Khandhadia 5 puanda. Üçüncülüğü paylaşan isimler arasında Mete Pehlivan da var. 9 yaşta Özbek Begmuratov tam puanda ve 5 puanlı üç Kazak oyuncunun bir puan önünde. 11 yaşta bugün liderlik mücadelesinden galip çıkan Arda Çamlar 5,5 puanla tek başına lider ve onu 5 puanlı Moğol Anand ve Sri Lankalı Dissanayaka takip ediyor. 13 yaşta bugün Azeri Süleymanlı’yı yenen Zeki Berke Çaputçuoğlu 5 puanla tek başına lider konumda ki onu 4,5 puanla takip eden beş oyuncunun üçü ülkemizden: Efe Hakan Öztürk, Eray Kılıç ve Yankı Taşpınar. 15 yaşta beklenildiği üzere Özbek yetenek Javokhir Sindarov 5,5 puanla en yakın rakibi Azeri İlyaslı’nın bir puan önünde. Ekin Barış Özenir 4 puanla üçüncülüğü paylaşan isimler arasında.Keza 17 yaşta da IM Yakubboev ve IM Vokhidov 5,5 ve 5 puanla yollarına ilk iki sırada devam ediyor. Kağan Aydınçelebi onların arkasında 4,5 puanda yer alıyor ve bronz madalyanın en büyük  adayı konumunda.

Kızlara gelince, 7 yaşta Kazakistan’dan Amanzhol 6 puanla Asachenko ve Alara Uygun’un bir puan önünde lider durumda.  9 yaşta şampiyonaya ilk iki sırada başlayan Mgeladze ve Kaliakhmet 5,5 puanla aynı konumlarını muhafaza ediyorlar. 4 puanla üçüncülüğü paylaşan altı oyuncudan biri de Fatma Simay Karakılınç. 11 yaşta bugün Elif Zeren Yıldız’ı yenen Özbek Khamdamova 5,5 puanla lider. Onu 5 puanlı Kazak Zakirova takip ediyor. 13 yaşta Elif Keskin harika bir şampiyona geçirmeye devam ediyor ve 5,5 puanla Omonova ve Shuqja’nın bir puan önünde. 15 yaşta Kazak Nurgali 5 puanda ve 4,5 puanlı İranlı Jalali ve Gülce Nehir Kara’nın yarım puan önünde.  Bu kategoride 4 puanlı iki oyuncunun da Büşra Özberk ve Safiye Öykü İnce olduğunu göz önüne alırsak en azından bir madalya alma şansımız yüksek. Son olarak 17 yaşta Moğol Ulziikhishigjargal 5,5 puanda ve en yakın rakipleri yine Moğolistan’dan Naran-Erden ve Ukraynalı Hryshchenko’nun bir puan önünde yer alıyor.

Şampiyonanın yedinci turu 24 Nisan Çarşamba günü 15:00’da başlayacak. Bütün oyuncularımıza başarılar!  

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın - Foto Galeri

Facebook - Twitter - İnstagram

Haber: FM Tarık Selbes

 

 

img 8996

Antrenörlerimiz, Başkan Gülkız Tulay ve Başkan Vekili Aşkın Keleş ile birlikte

 

img 9406

2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda 23 Nisan coşkusu doyasıya yaşandı. Şampiyonada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, satrançla buluşan dünya çocukları ile kutlandı. 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası için Antalya’da buluşan, 33 ülkeden gelen sporcular, şampiyonluk için kıyasıya mücadele ederken, bir yandan da TSF’nin 23 Nisan’a özel etkinlik ve programları ile doyasıya eğlendi.

 

img 9271

img 9275

img 9150