Mobile menu

Avrupa Kadınlar’da Şampiyonluk Yarışı Sona Erdi

img 8809Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen 2019 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda 11 tur süren büyük yarış bugün sona erdi.

32 ülkeden 130 sporcunun hamle yaptığı şampiyonanın final turu sonunda Rus sporcu IM Alina Kashlinskaya Avrupa Sampiyonu olurken, ikinciliği GM Marie Sebag (Fransa), üçüncülüğü ise IM Elisabeth Paehtz (Almanya) elde etti.

Oyuncularımızdan IM Ekaterina Atalık şampiyonayı 17. sırada tamamlarken, WFM Sıla Çağlar ise IM normu elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

 

 

img 8745Başkan Tulay, şampiyonanın ödül töreninde yaptığı konuşmada; Türkiye Satranç Federasyonu ve Türk satranç ailesi olarak tüm konukları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti. Tulay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şampiyona organizasyonunu turnuva salonundan ibaret saymadık. Tüm süreci sağlığınızı, beslenmenizi, ulaşımınızı ve konforunuzu da düşünerek planladık. Zirve yarışı ve rekabetin büyük bir heyecan yarattığı bu maraton boyunca, Akdeniz’in sıcaklığı ve Antalya’nın eşsiz doğası ile huzur bulduk. Buradan ayrıldığınızda, hafızalarınızda sadece sportif bir yarışın değil, Türk misafirperverliğinin ve burada yaşadığınız güzel anların da kalmasını istiyoruz. Avrupa’nın en güçlü kadın satranççılarını Türkiye’de ağırlamak ve bu muhteşem yarışa ortak olmak bizler için büyük bir zevkti.”

img 8823Derece elde eden sporcuları kutlayan Tulay, organizasyon sürecinde destek olan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Kategori ödülleri ve ilk üç dereceyi elde eden sporcuların ödül takdiminin ardından ECU Başkanı Zurab Azmaiparasivili şampiyonanın kapanış konuşmasını yaptı. Bu şampiyonanın bugüne kadar yapılmış en başarılı organizasyon olduğunu belirten Azmaiparasivili, organizasyonun tamamı ve tüm süreci boyunca büyük bir gurur duyduğunu ifade etti. Azmaiparasivili, TSF Başkanı aynı zamanda FIDE Asbaşkanı olan Gülkız Tulay'a, turnuva direktörü Özgür Solakoğlu'na ve tüm orgazniasyon ekibine de teşekkür etti. 

Şampiyonanın ödül törenine; TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Şampiyona Genel Direktörü Özgür Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Daban ve Ömer Asım Ötegen, sporcular ve basın temsilcileri de katıldı.

 

 

img 8713

img 8751

fidaneiwcc

Başkan Tulay'ın fidan sertifikası takdimi

img 8777

14 yaş altı en iyi Türk sporcu 1. Simay Tanır 2. WCM Gülenay Aydın 3. İrem Ezra Öz (İrem Ezra Öz'ün ödülünü Defne Sade aldı)

 

img 8781

En iyi 14 yaş altı sporcu 1. Trisha Kanyamarala 2. Çisel Anaçoğlu

 

img 8793

En iyi Türk sporcular 1. IM Ekaterina Atalık 2. WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu 3. WFM Sıla Çağlar

 

img 8809

2019 Avrupa Kadınlar Şampiyonu IM Alina Kashlinskaya 2. GM Marie Sebag 3. IM Elisabeth Paehtz

 

img 8828

Şampiyonada yarışan kadın sporcularımız

 

img 8833