Mobile menu

Dünya Okullar’da Şampiyonluk Yarışı Başladı

img 6598Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası, bugün Antalya’da başladı.

33 ülkeden, 52’si unvanlı 392 sporcuyu Türkiye’de buluşturan şampiyonanın açılış töreni; ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özer, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Şampiyona Genel Direktörü ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı Aykut İlker Mete, MHK Başkanı Ahmet Uçtu, Genel Sekreter M. Sedat Fırat ve çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşti.

img 6589Törenin açılış konuşmasını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, hamleleri ile dünya geleceğine yön verecek dünya çocuklarını en güzel şekilde ağırlamak istediklerini dile getirdi. Antalya’da sadece bir şampiyonluk maratonuna değil, tüm katılımcıların her anının keyifli ve huzurlu geçeceği bir organizasyona ev sahipliği yapacaklarını belirten Tulay konuşmasına şöyle devam etti:

“Dünya Okullar Şampiyonası sırasında, ulusal bayramımız '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutlayacağız. Bu bayram, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram ve ülkemiz tarihi açısından büyük bir anlam ifade ediyor. Bu sebeple bu özel günü dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen siz çocuklarımız ile kutlamak, dünya çocuklarını bu özel günde satrançla buluşturmak bizim için büyük bir mutluluk. 33 ülkeden 33 ayrı bayrakla ülkemize gelen ve centilmence yarışacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nın ilk turu ECU Başkanı Azmaiparashvili ve TSF Başkanı Tulay’ın sembolik açılış hamleleri ile başladı.

Şampiyonada ülkemiz adına yarışan 125 sporcumuza başarılar diliyoruz.

 

Resmi Site - Sonuçlar

Facebook - Twitter - İnstagram

img 6547

img 6561

img 6598

img 6680

img 6682

img 6703

whatsapp image 2019-04-18 at 16.33.24