Mobile menu

Ekaterina Atalık 4,5 Puanla Üçüncü Sırayı Paylaşıyor, Sıla Çağlar 4 Puanda!

tur6ewicc2019 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda altıncı tur sona erdi. Dün Guichard’a kaybederek 3,5 puanda kalan Atalık bugün Zhukova’yı oyunsonunda yenmeyi başararak oldukça iyi bir reaksiyon gösterdi ve puannı 4,5’a yükseltti! Tebrikler! Oyuncumuz boş günün ardından yedinci turda bugün Guseva’ya tamamen kayıp bir pozisyondan kazanan Romen Sandu ile karşı karşıya gelecek.

Şu ana kadar görece değerlendirdiğimizde en başarılı oyuncumuz olan WFM Sıla Çağlar bugün de harika bir oyun ortaya koydu ve Olga Girya gibi Rus Milli Takımı oyuncusu kuvvetli bir isme karşı güç bir konuma düşmesine karşın karşı oyun yaratmayı başardı ve dirençli oyununun karşılığını yarım puanla aldı! 2493 ELO performansı ve 108 ELO kazancıyla oynayan 15 yaşındaki WFM Sıla Çağlar gerçekten sadece ülkemizde değil dünya genelinde kadın satrancının önemli genç yeteneklerinden biri olma yolunda. WFM Çağlar’ın yedinci turda rakibi Fransız IM Sophie Milliet.

Şampiyonaya iyi başlayamayan Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu ise üst üste üçüncü galibiyetini bu sefer Jovana Rapport’u piyon önde bir finalde yenmeyi başararak aldı ve 3,5 puanda. WGM Yıldız Kadıoğlu yedinci turda Guseva ile oynayacak.

Üst masalardaki duruma göz attığımızda ise Guichard’ı yenen Kashlinskaya’yı 5,5 puanla tek başına lider olarak görüyoruz. Onu 5 puanlı Fransız Marie Sebag takip ediyor. Aralarında IM Atalık’ın da olduğu 4,5 puanlı 12 satranççı ise üçüncülüğü paylaşıyorlar.

Şampiyonanın yedinci turu boş günün ardından 18 Nisan Perşembe günü 15:00’da başlayacak. IM Arduman ve GM Papaioannou’nun konukları Sokolov ve Repkova ile birlikte yaptıkları oldukça öğretici canlı yayını kaçırmayın!

 

Resmi Site  - Canlı Yayın - Sonuçlar - Foto Galeri

Twitter - Facebook - İnstagram 

Haber: FM Tarık Selbes