Mobile menu

Antalya’da İkinci Tur

img 52512019 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda ikinci tur geride kaldı. Oyuncularımız bu turda da oldukça iyi şekilde mücadele ettiler.

Özellikle Çisel Anaçoğlu’nun dünkü Sieber (2310) galibiyetinden sonra bugün de Buksa (2407) ile berabere kalması -ki piyon önde kazanca oynayabileceği bir final elde ettiğini de söylemek lazım her ne kadar sonrasını çok iyi oynayamayıp kayıp pozisyona düşse de- dikkat çekiciydi! 13 yaşındaki genç oyuncumuz şu ana kadar sansasyonel denebilecek bir performans gösteriyor. Üçüncü turda şampiyonaya kötü bir başlangıç yapan Goryaçkina ile eşleşen 1,5 puanlı Anaçoğlu bu oyundan da puan alırsa büyük bir iş başarmış olacak.

Diğer bir 1 puanlı isim IM Atalık ise beyaz taşlarla iyi bir pozisyonel üstünlük elde etmesine karşın konumda kontrolü kaybederek Gülnar Mammadova ile berabere kaldı ve 1,5 puana yükselen bir başka oyuncumuz oldu. IM Atalık’ın bu tur rakibi WGM Marina Brunello. 1 puanlı Sıla Çağlar, Sude Hereklioğlu ve ilk tur bay geçen Simay Tanır ise bu tur kaybederek aynı puanda kaldılar.

İlk tur Tomilova ile berabere kalan WCM Gülenay Aydın bu turda da Doluhanova’ya (2339) geçit vermedi ve puanını 1’e yükseltti. İlk iki turda genç oyuncumuzdan oldukça güzel neticeler! Bu tur ise işi Socko (2447) karşısında işi biraz daha zor olacak.

İki tur sonunda 1 puana sahip diğer bir oyuncumuz da bu tur galip gelmeyi başaran WCM Defne Sade. Bugün Rus WFM Çernyak (2252)’a karşı Sade’nin gerçekten harika bir oyun çıkardığını söylemek gerekiyor. Oyunortasında bir atın bu kadar çaresiz kaldığı son derece nadir görülür:

Sade - Çernyak

t21

 

 

28.Vc3 [Ve atın gideceği hiçbir kare yok!] 28...f6 29.Fxf6 e5 30.Fh7 Ne6 31.Fxg8 [Materyal kazanan Defne Sade galibiyete uzanmasını bildi]

Defne Sade’nin bu tur rakibi WGM Mihaela Sandu.

Genel tabloya baktığımızda ise tam puanlı sekiz isim olduğunu görüyoruz: Ushenina, Osmak, Houska, Mkrthchian, Salimova, Ovod, Arakhamia-Grant ve Danielian. Onları IM Atalık ve Anaçoğlu’nun da olduğu 1,5 puanlı büyük bir oyuncu grubu takip ediyor.

 

 

 

 

Şampiyonanın üçüncü turu 13 Nisan Cumartesi günü 15:00’da başlayacak. IM Arduman ve GM Papaioannou’nun sürpriz konuklarıyla yaptıkları canlı analizi takip etmeyi unutmayın!

 

Resmi Site  - Canlı Yayın - Sonuçlar - Foto Galeri

Twitter - Facebook - İnstagram 

Haber: FM Tarık Selbes

img 5480

GM Kaido Kulaots ve GM Ivan Sokolov, IM Arduman ve GM Papaioannou’nun canlı yayın konuğu oldu. 

 

img 5311

img 5251

img 5344

Çisel Anaçoğlu

 

img 5223

WCM Defne Sade

 

img 5337

WCM Gülenay Aydın