Mobile menu

Antalya’da Oyuncularımızdan İyi Başlangıç!

img 51952019 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası Antalya’da başladı! Şampiyonanın ilk turunda birçok favori isim zor anlar yaşarken genç oyuncularımızın da oldukça iyi oyunlar çıkararak güzel başlangıçlar yapmaları sevindiriciydi.

IM Atalık baştan sona inisiyatifi elinde tuttuğu oyunda Gevorgyan’ı oyunsonunda yenmeyi başararak ilk turu kayıpsız geçti. Sıla Çağlar taktik farkındalığı sayesinde rakibi IM Zimina’nın (2377) hatasını değerlendirdi:

 

 

 

Çağlar - Zimina

foto1

34.Vg4! [WFM Çağlar fırsatı kaçırmıyor ve güzel bir çifte tehdit ile piyon kazandığı gibi siyahın şah kanadını daha da zayıflatıyor. Zimina’nın daha sonraki hatalarıyla da birlikte oyun matla sonuçlanıyor. Tebrikler!] 34…f5 35.Vxf5 Ve8 36.Kb7 Fa6 37.Ka7 Fb5 38.Vg4 g5 39.Vf5 Fc4 40.Vh7+ Sf8 41.Vg7#

1–0

Çisel Anaçoğlu günün başka bir kazanan ismiydi. Marshall Gambiti’nde oyuncumuz WIM Fiona Sieber (2310) karşısında siyah taşlarla harika bir galibiyete imza attı. Oyunun finali saptırma teması için güzel bir örnek teşkil ediyor: 

 

 

 

 

Sieber - Anaçoğlu

foto231...Fd3+! [Çisel, f2 karesini koruyan veziri saptırıyor ve oyun hemen bitiyor. Sieber centilmence mata izin veriyor.] 32.Vxd3 Vxf2#

0–1

WFM Sude Hereklioğlu’nun Rus WFM Protopopova galibiyeti günün bir diğer güzel skoruydu. Ayrıca iyi rakipler karşısında günü beraberlikle kapatan WIM Aleksanyan, WFM Gökbulut, WCM Gülenay Aydın ve Hafize Demirtaş’ın aldığı sonuçlar da sevindiriciydi kuşkusuz. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyor, ikinci turda başarılar diliyoruz!

Üst masalarda ise Goryaçkina’nın Calzetta Ruiz karşısında kayıp konumdan beraberliği kurtarması ve IM Cornette’in 15 hamlede Sedina’ya kaybı gibi sürprizler yaşandı. Daha ilk turdan oldukça çekişmeli bir şampiyonanın bizi beklediği açık!

 

 

Şampiyonanın ikinci turu 12 Nisan Cuma günü 15:00’da başlayacak. IM Arduman ve GM Papaioannou’nun sürpriz konuklarıyla yaptıkları canlı analizi takip etmeyi unutmayın!

 

Resmi Site  - Canlı Yayın - SonuçlarFoto Galeri

Twitter - Facebook - İnstagram 

Haber: FM Tarık Selbes