Mobile menu

5. Tur Sonunda GM Yılmaz ve GM Can 3,5 Puanda

adszuskup42019 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda beşinci tur tamamlandı ve oyuncular Pazar günü oynanacak altıncı tur öncesi bir gün dinlenecekler.

Beşinci turda oldukça kuvvetli rakiplerle eşleşmiştik ve maalesef üst masalarda genelde favori olarak başlayan rakiplerin oyuncularımıza üstünlük kurduğu bir tur oldu. Bunun istisnaları siyah taşlarla Aleksey Dreev gibi bir isim karşısında sorunsuz bir şekilde berabere yapmayı başaran Emre Can ve Fransız Sebastien Maze ile yine siyah taşlarla rahat bir oyun çıkararak puanları paylaşan Mustafa Yılmaz oldu. Diğer bir 3 puanlı oyuncumuz Dragan Solak ise maalesef bir İskoç partisinde Belaruslu Vladislav Kovalyov’a kaybetti ve aynı puanda kaldı.

Genel tabloya baktığımızda ise beş tur sonunda zirvede 4,5 puanlı dört ismi görüyoruz: Maxim Rodshtein, Kirill Alekseenko, Kacper Piorun ve Ferenc Berkes. Bu dört ustanın birbirlerine karşı mücadele edeceği altıncı turda eğer kazanan bir isim olursa daha sonra yapacağı birkaç beraberlikle şampiyona sonuna zirvede veya zirve yakınında girme fırsatını elde edecek. Artemiev, Gelfand, Tomaşevski, Dubov, Çeparinov gibi isimlerin aralarında olduğu 25 büyükusta 4 puanla zirvenin hemen gerisinde yer alıyor.

Altıncı turda Yılmaz-Martinovic ve Gaehwiler-Can partilerini canlı olarak izleyebilirsiniz. Yarın TSİ 17.00’de (Canlı Yayın 17.15) başlayacak turda bütün oyuncularımıza başarılar dileriz.

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf resmi siteden alınmıştır)