Mobile menu

Astana’da İlk Yarıyı Açık Kategoride Rusya ve Kadınlarda Çin Önde Kapattı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 5-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen Dünya Takımlar Şampiyonası’nda ilk beş tur tamamlandı.

Açık kategoride ilk beş turu Rusya 4 maç galibiyeti ve İngiltere karşısında bir beraberlikle toplam 9 puanla geçmeyi başardı ve en yakın rakipleri Hindistan ve Çin’in 2 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Onların hemen arkasından dördüncü sırada Astana’ya oldukça eksik bir kadroyla gelen 6 puanlı ABD’yi görüyoruz. İran ve Çin ise 5 puanla 5-6. sıraları paylaşıyorlar.

Kadınlara gelince; Yifan ve Wenjun’dan yoksun Çin takımı beş galibiyetle kusursuz bir şekilde yoluna devam ediyor ve Rusya’nın iki puan önünde şimdiden büyük bir avantaj yakalamış durumdalar. İki takımın bugünkü eşleşmesinden birinci ve üçüncü masada beyaz taşlarla elde ettikleri iki galibiyet sayesinde 2,5-1,5 galip ayrılmayı başaran Çinli kadın oyuncular bir şampiyonadan daha altın madalyayla dönmek yolunda böylece önemli bir adım atmış oldular. Şampiyonada 6. tur 11 Mart Pazartesi günü TSİ 12.00’de başlayacak. Bu turda açık kategoride Rusya-Azerbaycan ve kadınlarda Hindistan-Çin maçları şampiyonu belirleyebilecek önemde maçlar olacak gibi görünüyor. Takip etmeyi unutmayın.

 

Canlı Yayın (Açık) & Canlı Yayın (Kadınlar)

Resmi Site

Haber: FM Tarık Selbes

(Görsel resmi siteden alınmıştır)