Mobile menu

Rodostoşah Norm Turnuvaları’nda İlk Gün

rodosto110-17 Şubat tarihleri arasında Süleymanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla Tekirdağ’da düzenlenen Rodostoşah GM ve WGM Norm Turnuvaları bugün başladı.

Turnuvanın açılış töreni; Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Berkay Çakır, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Süleymanpaşa Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Güler ve TSF Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Çakır ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Solakoğlu'nun törende yaptığı açılış konuşmalarının ardından turnuvada ilk tur başladı.

GM ve WGM Norm Turnuvaları'nda ilk turun oyuncularımız adına kaçan fırsatlarla dolu olduğunu söyleyebiliriz. GM Norm Turnuvası’nda oynanan Cem Kaan Gökerkan- Dejan Pikula, Kayra Kamer – Milos Stankovic ve Deniz Özen – Borko Lajthajm partilerinde beyazlarla oynayan oyuncularımız açılıştan belirgin olarak üstün çıkmayı başarsalar da devamındaki karışıklıklarda kontrolü kaybettiler. Bu partilerden sadece IM Gökerkan-GM Pikula eşleşmesinde kazanmak için büyük riskler alınan ilginç bir oyunsonunun ardından yarım puan gelirken IM Işık Can-GM Ulvi Bajarani ve FM Ekin Barış Özenir-GM Orazly Annageldyev eşleşmelerinden puan çıkmayınca Scheveningen sisteminde oynanan turnuvanın ilk turunda takımımız Beyaz Takım, yabancı ustalardan oluşan Mavi Takım’a 0,5-4,5 skoruyla kaybetmiş oldu.

WGM Norm Turnuvası’nda ise ilk tur takımımız Kırmızı Takım’ın Pembe Takım’a karşı 1-4 skoruyla mağlubiyetiyle sonuçlandı. WFM Sıla Çağlar-IM Shkuran partisinde Scheveningen yapısına karşı beyaz taşlarla güzel bir oyun oynayan WFM Çağlar bazı maceralardan sonra kalite önde kaldığı oyun sonunda kazanç şansları kaçırdı ve halen beyazın daha iyi olduğu fakat artık dikkatli olması gereken bir konumda rakibine beraberlik teklif etti. Defne Sade-Oleksandr Prohorov partisinde ise tamamen kayıp konumda olan Ukraynalı oyuncu son kozunu oynadı ve zeitnottaki WCM Sade’ye beraberlik teklif etti. Zaman sıkışmasında riske girmek istemeyen WCM Sade rakibinin teklifini kabul edince bir anlamda rakibine yarım puan hediye etmiş oldu.

WFM Esma Doğa Duran günün galibiyeti kaçıran bir başka ismiydi. Hollanda Savunması’nın Leningrad Sistemi’ni oynayan rakibine karşı iyi oynayan oyuncumuz 49 ve 50. hamlelerde tamamen kazanç konumdayken rakibinin Vf2 fikrine izin verince bir anda partiyi bir iki hamle içerisinde kaybetti! Bir satranç oyununu kazanmak için her an tetikte olmanın gerekliliğini gösteren sayısız örnekten biri daha! Buse Naz Koçyiğit – Dejan Brankovic partisi berabere bir finalde oyuncumuz rakibine taşlarının konumunu iyileştirme fırsatı verdiği için Sırp oyuncunun galibiyetiyle sonuçlanırken WGM Dimitrijevic ise İskandinav’da Çisel Anaçoğlu karşısında inisiyatifi erkenden ele geçirmeyi başardı ve şah kanadı atağıyla -her ne kadar bir iki yerde oyuncumuza şanslar tanıdıysa da- oyunu matla sonuçlandırarak ilk turu galibiyetle kapattı.

Turnuvada ikinci tur 11 Şubat Pazartesi günü TSİ 10.00’da oynanacak. Oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Haber: FM Tarık Selbes

img 1380

 

 

Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Norm Turnuvaları'nda IM Can Arduman, FM Tarık Selbes ve Deniz Arman ile birlikte canlı yayında satranç severlerle birlikte oluyor. Satranç severler turnuva sayfasından yapılacak canlı yayını takip ederek heyecan dolu yarışı takip edebilirler >>> Turnuva Sayfası & Canlı Yayın

 

 

 

 

collageacilisroodosto

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Berkay Çakır & Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu

 

collagetekirdag

krmztakim19

Kırmızı takımda yarışan sporcularımız WFM Sıla Çağlar, Buse Naz Koçyiğit, WFM Esma Doğa Duran, Çisel Anaçoğlu, WCM Defne Sade

 

beyaztakim19

Beyaz Takım’da yarışan sporcularımız IM Cem Kaan Gökerkan, FM Kayra Kamer, FM Deniz Özen, IM Işık Can, FM Ekin Barış Özenir

 

photo-2019-02-10-16-24-54

Turnuva Başhakemi IA Atilla Gürmen