Mobile menu

Red Bull Chess Masters’ta Şampiyon Akdeniz Bölgesi!

img 9291Türkiye Satranç Federasyonu ve Red Bull’un ortaklaşa düzenlediği Red Bull Chess Masters’ın finali, tarihi atmosferiyle dikkat çeken Sirkeci Garı’nda gerçekleştirildi. Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden sporcuların kozlarını paylaştığı turnuvada hem zamanı hem de rakiplerini mat eden Akdeniz Bölgesi şampiyon oldu.

Farklı formatıyla dikkat çeken satranç turnuvası Red Bull Chess Masters’ta final, 20 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da bulunan Sirkeci Garı’nda düzenlendi.

Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden 32 satranç sporcusunun oluşturduğu 8 takımın kozlarını paylaştığı finalde hem zamanı hem de rakiplerini mat eden Akdeniz Bölgesi şampiyon oldu.

Çeyrek final, yarı final, final ile klasman maçlarının oynandığı turnuva sonunda; 2. Marmara Bölgesi-1 3. İç Anadolu Bölgesi 4. Ege Bölgesi 5. Doğu Anadolu Bölgesi 6.Karadeniz Bölgesi 7. Marmara Bölgesi-2 8. ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu.

Red Bull Chess Masters Turnuvalar serisinde hem kendi bölgesinde hem de finalde dereceye giren sporculara Red Bull tarafından para ödülünün yanı sıra çeşitli ödüller de dağıtıldı.

M Can Arduman’ın yorum ve analizleri ile nabzını tuttuğu ve satranç dünyasında büyük ilgi gören Red Bull Chess Masters’ın Sirkeci Garı’ndaki finalini; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Özgür Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Disiplin Kurulu Başkanı Halil Vehbi Başaran ve İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney de takip etti.

FOTO GALERİ

img 9223

img 9230

TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Özgür Solakoğlu

 

img 9273

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay

 

img 9291

Red Bull Chess Masters Şampiyonu Akdeniz Bölgesi (FM Serkan Yeke, FM Dinçer Taşdöğen, IM Cem Kaan Gökerkan ve Hayrun Nisa Şahin)

 

img 9299

Red Bull Chess Masters ikincisi Marmara Bölgesi-1 (Ataberk Eren, FM Bahadır Özen, FM Anar Aliakbarov ve Şeyma Zeynep İncecik)

 

img 9303

img 9310