Mobile menu

Türk Satrancına FIDE'den İki Ödül

fide traniers18İçlerinde Arşak Petrosyan, Smbat Lputyan, Israel Gelfer ve Adrian Mihalçişin gibi ünlü oyuncu ve antrenörlerin bulunduğu yedi kişilik bir jüri tarafından seçilen 2017 FIDE Antrenör Ödülleri’nde kazanan isimler belli oldu.

Antrenör ödüllerinin gençler kategorisinde; altyapıda elde edilen uluslararası başarılar ve altyapıya verilen eğitim kapsamında değerlendirilen Euwe Ödülü dünya ikinciliğini ülkemizden TSF AYGEG Baş Antrenörü IM Yakup Erturan elde etti. Baş Antrenörümüzü kutluyoruz. 

“Hall of Fame”e (Şöhretler Geçidi veya Şeref Listesi diye çevirebiliriz) seçilen antrenörler ise geçtiğimiz sene hayatını kaybeden ünlü Bulgar usta Nikolay Minev başta olmak üzere Vladimir Yurkov (Rusya) ve Mircea Pavlov (Romanya) oldu ve 2016’da da bu listeye aday olan Ali İpek oylamada dördüncü sırayı aldı. Altı sene önce kaybettiğimiz, geride başarılı ve satranç terbiyesi edinmiş öğrenciler ile saygıyla anılan bir isim bırakan Ali İpek’i ödüllerin ve listelerin ötesinde sevgi ve özlemle anıyoruz. 

Ödül Listesi