Mobile menu

Birinci ve İkinci Lig’de Hamleler Yapıldı

liglermanset18Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Ligi 16 Temmuz 2018 tarihinde Konya’da başladı.

Son derece güçlü takım ve sporcuların boy gösterdiği Birinci ve İkinci Satranç Liglerinin bugün gerçekleşen açılış töreni; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Kanber, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Ulaş Demirci, Sultan Daban, Ali Ümit Şifaver, Ahmet Arda Kılıç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı IA Aykut İlker Mete, MHK Başkanı Fahri Karabay, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, bir konuşma yaparak tüm takımlara başarı dileklerini sundular.

Türkiye Birinci Ligi ve İkinci Satranç Ligi ilk turu sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı. Anemon Otel’de gerçekleştirilen Birinci Lig'de 23 takım; Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İkinci Lig'de ise 35 takım olmak üzere toplam 58 takım 9 tur boyunca bir üst lige yükselme mücadelesi verecekler.

9 tur sürecek yarış sonunda; İkinci Lig'de ilk dört dereceyi elde eden takımlar 2019 Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde; Birinci Lig'de ilk üç dereceyi elde eden takımlar ise 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde yarışmaya hak kazanacaklar.

Liglerimizde yarışan tüm takım ve sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Türkiye Satranç Birinci Ligi

img 0977

img 0997

img 1001

 

Türkiye Satranç İkinci Ligi

img 1095

img 1164

img 1149

img 1169