Mobile menu

Çubuk Açık 55 Bin TL Ödülle 4. Yılında!

img 7344Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 2018 yılında 4. kez hayata geçecek. 55 bin TL ödüllü turnuvanın protokolü bugün Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan tarafından imzalandı.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası protokolü, 16 Mayıs 2018 tarihinde Çubuk Belediyesi’nde imzalandı. TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan tarafından imzaları atılan protokol törenine; TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, TSF Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılıçarslan ve Ulusal Hakem Celal Aydın da katıldı. 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, imza töreninde bir konuşma yaparak Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın hayata geçmesi için vesile olan TSF’ye, Başkanı Gülkız Tulay’a ve destek olan herkese teşekkür etti. Satranç sporunun çocuklar üzerindeki olumlu etkisi konusunda açıklamalar yapan Acehan şöyle konuştu: “Satranç benim için çok önemli bir spor branşı. Hala oğlumla satranç oynuyoruz. Hele teknolojik bağımlılığın arttığı şu dönemde, çocuklarımızın bilgisayara ve akıllı telefonlara esir olduğu şu dönemde, satranç bulunmaz bir nimet ve çok önemli, zihni ve beyni geliştiren bir spor. Sporun önemi günümüzde giderek daha çok artıyor. Çocuklarımız okulda matematik dersi kadar satranç sporunda da etkin olmalılar. Çünkü okul hayatı tamamlandığı zaman geriye kalan bu kazanımlardır. Bu sebeple bu yıl dördüncüsünü yapacağımız turnuva dolayısıyla çok mutluyum. Çubuk’ta binlerce sporcumuz var. Umarım turnuvamız başarısıyla hem ülkemizde hem de dünya satrancında ses getirecek şekilde gerçekleşecek. Bu faaliyete imzamı atmaktan gurur duyuyorum ve ben görevde olduğum sürece bu turnuvayı gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

Hem bir hekim olarak hem de bir yönetici olarak satranç sporunun çocuklar üzerindeki olumlu etkisini her fırsatta vurguladığı ve turnuvaya sundukları destek için Başkan Acehan’a teşekkür eden Tulay, Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası takviminin sporcular tarafından yakından takip edildiğini ve gerçekleşmesinin ardından tüm katılımcılar tarafından olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Tulay turnuvanın uzun yıllar devam etmesi dileklerini ileterek Çubuk Belediyesi’ne, Başkanı Acehan’a ve katılımcılara ev sahipliği yapan Çubuk halkına teşekkür etti.

23-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek turnuva sonunda toplam 55 bin TL nakdi ödül dağıtılacak.

02img 303k1

img 7344

img 7350