Mobile menu

Bosna Açık'ta GM Can'dan Altın, GM Yılmaz'dan Bronz Madalya!

bosna18finalSaraybosna’da 5-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 2018 Bosna Açık’ı GM Emre Can 7,5 puanla birinci bitirdi ve 3068 Avroluk ödülün sahibi oldu. Son tur beyaz taşlarla Hırvat büyükusta Ante Brkic’i yenen oyuncumuz Kozul, Predke, Fier gibi güçlü oyuncuların mücadele ettiği turnuvayı namağlup tamamlayarak harika bir zafere imza attı ve altın madalyanın sahibi oldu! Tebrikler Emre Can!

Bir diğer büyükustamız GM Mustafa Yılmaz, son tur Rus büyükusta Aleksandr Predke ile kısa bir beraberlik yaptı ve 7 puanla tamamladığı turnuvada üçüncü olarak bronz madalyaya uzandı. Ulvi Sadikhov mağlubiyetinden sonra turnuvayı çok iyi bir sprint ile tamamlayan Mustafa Yılmaz'ı kutluyoruz. 

Turnuvaya katılan diğer oyuncularımız da reyting kazanarak Bosna Açık’ı noktalamayı başardı. FM Bahadır Özen 6, Batu Angün 5,5, Arno Garabetyan, Ahmet Efekan Alaz 5, Hüseyin Eren Yerden ve Süleyman Arda Kabadayı 4,5, Eda Çelik 4, Sinan Akinal 1 ve Muhammed İbrahim Şişman ise yarım puanla turnuvayı tamamladılar.

Başta Emre Can ve Mustafa Yılmaz olmak üzere Bosna Açık’a katılan ve turnuvanın sonuna kadar başarılı şekilde mücadele veren bütün oyuncularımızı kutluyoruz!

Haber: FM Tarık Selbes